Кметът на Разград: Дарението на братя Домусчиеви е знаменателен жест за нашия град

 dariknews.bg
Кметът на Разград: Дарението на братя Домусчиеви е знаменателен жест за нашия град

"Дарението на Кирил и Георги Домусчиеви за разградската болница е знаменателен жест за нашия град. Двамата са почетни граждани на Разград и се ползват с уважението на разградчани. С това дарение отново доказват своята отговорност към всички хора от региона". Това заяви по време на връчване на голямо дарение на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ от името на братя Домусчиеви кметът на община Разград Денчо Бояджиев, пише Gong.bg. Заедно с президента на ПФК“Лудогорец 1945“ Александър Александров и управителя на „Биовет-клон Разград“ Теменуга Газдова. Кметът Бояджиев бе упълномощен от Кирил Домусчиев да връчи дарението.

То се състои от две части. Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура. Другата част се състои от предпазни средства за медицинските лица: 2000 броя специални защитни маски, 500 бр. защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, 200 броя защитни очила, част от дарението са дигитални дистанционни термометри, Допълнително са закупени 1000 теста, които се очаква да пристигнат до дни.

Братя Домусчиеви с огромно дарение за болницата в Разград (ВИДЕО)

Теменуга Газдова обясни, че дарението е за Разград, тъй като тук е основният завод на „Биовет“, в който работят 800 човека, тук е и „Лудогорец“ и братя Домусчиеви искат да направят всички възможно да се намали възможността за разширяване на заболяването в региона. Александров допълни, че е благородно да се дарява в нормални условия, е при кризисни е нещо повече и апелира всички, които имат възможност, също да ..


Ключови думи : част, кметът, броя, разград, защитни, дарението, братя домусчиеви

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Над 6 милиона заразени с новия коронавирус по света

31 май 2020 15:07:00 dariknews.bg
Над 6 милиона заразени с новия коронавирус по света

Над 6 милиона души по света са заразени с новия коронавирус от началото на пандемията, според данни на американския университет Джонс Хопкинс, предаде ДПА. Точният брой на заразените по...