Кметът призова старозагорци да гласуват

 dariknews.bg
Кметът призова старозагорци да гласуват

Гласувах за това, все повече важни за обществото въпроси да бъдат решавани чрез допитване до хората. Това каза кметът Живко Тодоров минути след като упражни правото си на вот в местния референдум. Той призова старозагорци да излязат и да гласуват.

Към 10.00 ч. избирателната активност в общината беше малко над 3 %. Има избирателни секции, в които няма нито един гласувал. Слаба е активността в кв. „Лозенец“.

Общият брой на имащите право на глас граждани, които могат да гласуват е 143 172. От тях 127 914 са гласоподавателите в града и 15 224 в селата на територията на общината.

Гласуването в 204-те секции приключва в 20.00 ч., ако има хора пред секциите ще продължи до 21.00 ч. За да бъде валиден референдумът трябва да са гласували 40 на сто от имащите право на глас избиратели в общината, а за да бъде с резултат „да“ или „не“, трябва повече от половината от тях да са в подкрепа на някоя от опциите.

С решение на Общински съвет Стара Загора, за 18 юни 2017 г., е насрочен местен референдум с въпрос: „Да бде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/


Ключови думи : гласуват, територията, общината

Виж оригиналната статия в dariknews.bg