Концерт-спектакъл „Годината на Левски“

 dariknews.bg
 Концерт-спектакъл „Годината на Левски“

Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово и Община Габрово организират концерт-спектакъл „Годината на Левски“, посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата.

Бележитата годишнина е повод 2017-а да бъде обявена за Годината на Левски. Събитието ще се състои на 27 юни, вторник, от 18:00 ч. в зала „Възраждане“. Входът е свободен.

В концерт-спектакъла ще вземат участие Дeтски фолклорен ансамбъл „Габровче“ и Младежка театрална студия „Гаргара“.

Васил Левски е една от най-светлите личности в българската история. Събитието на 27 юни ще се състои в навечерието на годишнината от рождението му (18 юли 1837) и е повод да си припомним живота и заветите на великия българин.

Неговите слова, оставени в кореспонденцията му с други общественици и революционни дейци от ХІХ век, остават актуални и днес: „Ако спечеля, печеля за цял народ — ако загубя, губя само себе си“, „Дела трябват, а не думи“, „От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи“, „Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът“, „Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“.


Ключови думи : годината, концерт, левски“

Виж оригиналната статия в dariknews.bg