Корнелия Нинова свиква извънредно заседание по актуализацията на бюджета (допълнена)

 big5.bg

Лидерът на БСП и депутати от левицата проведоха на работна среща с две асоциации на заведенията

Председателят на БСП Корнелия Нинова свика от 16.30 ч. днес извънредно заседание на Изпълнителното бюро на партията. То се проведе съвместно с ръководството на ПГ на "БСП за България" и депутатите от комисиите по бюджет и финанси, по икономика и туризъм и по енергетика.

На него ще се анализира предложената от правителството актуализация на бюджета и ще се изработи позиция на БСП, съобщиха от пресцентъра на партията.

Корнелия Нинова заедно с евродепутати и народни представители от левицата от комисиите по бюджет и финанси и икономика и туризъм се срещнаха с представители на Българска асоциация на заведенията  и Сдружение на заведенията в България. Тази среща е част от започналите консултации на БСП с представители на различни сектори за нужните мерки от овладяването на икономическата криза, породена от извънредното положение в страната. 

Ричард Алибегов: Мерките на правителството са неприложими за малкия и среден бизнес 

„Хотелиерският и ресторантьорски бранш е най- засегнатият от тази криза, на практика той е заличен. Мерките на правителството звучаха  добре, но на практика са неприложими за малкия и среден бизнес.” Това каза Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията. По думите му  обявената от  правителството мярка 60:40% не е реална: „Мярката не е 60:40 Характерната за бранша заплата е 610лв, т.е работодателя получава получава 360лв, а трябва да върне под формата на осигуровки 250 лв. Така помощта е от 110лв.”  Той подчерта и че ..


Ключови думи : част, случай, подчерта, правителството, бургас, бсп, туризъм, мерки, мерките, заседание, работят, левицата, заведенията, предложи, представители, корнелия нинова, персонал, малкия, среден бизнес, бранш, извънредното положение, алибегов

Виж оригиналната статия в big5.bgпоследни новини

"Алкомет" със спад на приходите и печалбата за 2019 г. заради цената на алуминия

29 май 2020 17:30:00 investor.bg

Снимка: Алкомет Най-големият производител на алуминиеви валцови и пресови продукти в България – "Алкомет", отчита спад на приходите и печалбата за 2019 г., продиктувани...