Кулинарният виртуоз шеф Манчев връща в бъдещето семейно заведение

 dariknews.bg
Кулинарният виртуоз шеф Манчев връща в бъдещето семейно заведение

Взимате картата на Италия, избирате име на град и менюто за първата пицария в гр. Троян е готово. През 1997 едно младо семейство влага цялата си страст в създаването на семейния ресторант. Годините минават, но времето за това заведение със странно име и още по-странни пици сякаш е спряло. Шеф Манчев е изправен пред поредното предизвикателство - да пренесе пицарията в 21 век в новия епизод на „Кошмари в кухнята" - този четвъртък от 21.00 часа по Нова.

На практика знанията по морско дело на Симеон, който е морско чедо от Варна, и много по-модерните виждания за кулинарията на Боряна, зъботехник по образование, се въплъщават в едно меню, което никога не е било променяно, и нов вид пица - „манджурляк". Диагнозата на шеф Манчев: „Добре дошли в музея на гарнираните пити от далечното минало", предлагащ пица с целия хладилник върху нея. Единственият изход е да качи ресторанта в машината на времето.

Кулинарният виртуоз ще запретне ръкави, за да въведе италиански стандарти на балканска територия, в центъра на Балкана. За тази цел ще му се наложи да дегустира недопечени пици с невъзможни имена, които дори персоналът не иска да опита, да се бори с твърдоглав управител зодия Овен, да готви в две кухни и не на последно място - да се доказва като шеф, а не като "телевизионер", за какъвто го приемат в кухнята на ресторанта.

Какво меню ще се роди от сблъсъка на две концепции - тази на Симеон за „пицата - свободна фантазия на всеки човек" и тази на шеф Манчев, подкрепен от Боряна, за истински италиански стандарт? Първата стъпка е направена - една от любимите пици на Симеон - с боб, лук и наденица - ще бъде заменена със скариди по специална рецепта ..


Ключови думи : заведение, симеон, шеф манчев, кухнята, кошмари, пици

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини