Лавров призова за политическо решение на севернокорейската криза

 dariknews.bg
Лавров призова за политическо решение на севернокорейската криза

Едностранните санкции на САЩ срещу Иран подкопават иранското ядрено споразумение, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров от трибуната на Общото събрание на ООН, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Използването на едностранни санкции е незаконно и подкопава колективния характер на международните усилия. Всеки следи с безпокойство днес все по-новите и нови ограничения на САЩ срещу Иран. Те застрашават прилагането на споразумението по иранската ядрена програма, заяви Лавров.

Говорейки за Северна Корея, дипломат номер едно на Русия предупреди, че военната истерия води до задънена улица и до катастрофа, предаде Франс прес.

Лавров: Русия е заинтересувана от нормализиране на отношенията със САЩ

Лавров призова за политическо решение на севернокорейската криза и прикани международната общност да подкрепи пътната карта, предложена от Русия и Китай. Тя предвижда двоен мораториум - спиране на изпитанията на севернокорейски балистични ракети и на севернокорейските ядрени опити, но и спиране на американо-южнокорейските военни учения. Тази оферта бе отхвърлена вече от Вашингтон.

БГНЕС


Ключови думи : русия, сащ, лавров

Виж оригиналната статия в dariknews.bg