Лидерът на опозицията в Албания: САЩ ни считат за държава от наркотрафиканти

 actualno.com
Лидерът на опозицията в Албания: САЩ ни считат за държава от наркотрафиканти

Албания се намира в черния списък на САЩ за страните, където има най-много пране на пари от наркотрафик и друг вид престъпност. Това каза лидерът на опозиционната Демократическа партия /ДП/ Люлзим Баша, предаде БГНЕС.

"За първи път Държавният департамент на САЩ тази година постави Албания в черния си списък. Страната ни се определя като държава, където има пране на пари, а банките извършват огромни парични трансфери от международен наркотрафик", подчерта Баша.

Остриета на ГЕРБ притиснаха БСП за приватизацията, оправдаха Борисов за "наркотрафика"

Време е да нормализираме тона и да водим нормален политически дебат. Разговоряхме с премиера Бойко Борисов, който е на посещение в Рим....

Прочети повече

Според него, "Държавният департамент само е потвърдил обвиненията на опозицията за участието на правителството и на премиера Еди Рама в наркотрафик". Баша припомни, че в друг международен доклад от август тази година, Албания е поставена на трето място в списъка с държави където има огромен наркотрафик.

"Правителството на Рама затъва в престъпност и това нещо влияе отрицателно върху чуждестранните инвестиции, които през изминалите четири години на практика ги няма", каза още Баша.


Ключови думи : сащ, албания, наркотрафик, където има, баша

Виж оригиналната статия в actualno.com