Маринов за измамника от Facebook: Рано или късно ще го задържим

 dariknews.bg
Маринов за измамника от Facebook: Рано или късно ще го задържим

Измамникът от Facebook, подвизаващ се с името Александър Николов, рано или късно ще бъде задържан. Това увери пред медии в парламента главният секретар на МВР старши комисар Младен Маринов.  Срещу измамника бяха подадени десетки сигнали от потърпевши. Над 40 души са свидетели по разследването, отчете Младен Маринов.

 

Той заяви, че няма задържан, а когато има събрани повече данни за извършени престъпления, случаят ще бъде докладван на прокуратурата.

 

Във вторник стана ясно, че десетки са жертвите на измамник във Фейсбук, представящ се за Александър Николов. Във фалшивия профил е изграден образът на млад и образован човек, който много пътува по света. Николов също така е правил доста адекватни и достоверни коментари и влизал в дискусии по различни политически и социални теми.

 
Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

След като добил популярност, Николов започнал да влиза в личен контакт с приятелите си и да се сближава с тях. След време им предлагал самолетни билети или различна техника на по-ниска цена. За целта обаче приятелите му трябвало да му дадат лична информация като ЕГН, копие от лична карта и дори номер на банкова сметка. По този начин са измамени над 40 души с различни суми пари.

 
Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

БГНЕС


Ключови думи : николов, маринов, facebook

Виж оригиналната статия в dariknews.bg