Мащабна операция в Атина за борба с тероризма

 dariknews.bg
Мащабна операция в Атина за борба с тероризма

Гръцката полиция арестува двама мъже и една жена, замесени в терористична дейност. Други 15 са задържани в рамките на широкомащабна операция, започнала в петък, съобщава „Катимерини”.

Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Αθήνα. Σε ποια οργάνωση ανήκουν τα όπλα που βρέθηκαν. Πόσοι συνελήφθησαν https://t.co/bEF6CgEhRz via @porto-rafti

— porto-rafti.gr (@GrRafti) November 9, 2019


Полицията е претърсила 13 къщи и е открила 5 автомата АК-47, автоматичен пистолет, два пистолета, детонатори, динамит, TNT и гранати. Ще бъде проверено дали оръжията не са използвани при терористични актове, заявяват от полицията.

Бивш имам е обвинен в тероризъм в Чехия

Двамата арестувани мъже, на 41 и 43 години, са замесени в грабеж при хазартни игри в атинското предградие Холаргос миналия октомври. Друг мъж на 46 години, обвинен също в терористична дейност, незаконно притежание на огнестрелно оръжие и експлозиви и фалшификация, вече е пуснат на свобода. Жената е обвинена в нарушаване на закона за огнестрелните оръжия.

41-годишният мъж е прекарал почти 8 години в затвора за участието си във въоръжената група „Революционна борба“. Той е освободен през февруари 2018 г., възползвайки се от закон, гласуван от тогавашното правителство.

САЩ засилват натиска над Белгия за връщане на терористите от Сирия

Според направените балистичните тестове, част от намерените оръжия са били използвани при нападения срещу офисите на партия ПАСОК през януари 2017 г. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Станишев прогнозира коалиция на БСП, Слави Трифонов и Демократична България

27 септември 2020 17:21:00 actualno.com
Станишев прогнозира коалиция на БСП, Слави Трифонов и Демократична България

За мен този резултат, който имаме за Национален съвет е логичен резултат от процесите, които текат в БСП през последните 4 години. Дълги години БСП беше единствената партия, която беше...