Мазилка падна в болнична стая с бебе в Смолян

 actualno.com
Мазилка падна в болнична стая с бебе в Смолян

Мазилка падна днес към 16,30 часа от тавана в болнична стая с новородено в Смолян. За огромен късмет няма нито един засегнат от отлющената мазилка в Родилно отделение. Без драскотина са родилката, бабата на новороденното и медицинската сестра от Неонатология.

Инцидентът се е случил в стаята на 21-годишната родилка Ваня Табакова с момичецето й Златка, родено преди ден, с бабата на детето. Имало и медицинска сестра при бебето.

Срути се е козирка на вход на жилищен блок в Сливен

Козирка се е срутила се е козирка на вход на жилищен блок в кв. „Даме Груев” в Сливен, съобщиха слушатели на Радио „Ф...

Прочети повече

Бабата първа усетила, че таванът нещо се рони и подвикнала, че ще падне. В същия момент се отчупило парче от него и се пръснало на пода между болничното легло и детското креватче. Бебето било в ръцете на медицинската сестра. Тя просто го гушнала, за да го предпази. За щастие никой не е пострадал.

„Инцидентът е станал в една от четирите стаи, ремонтирани преди десет години. Това е т.нар. ВИП-сектор оттогава. Сега не сме ги ремонтирали повторно. Паднал е част от тавана без да има видимо нещо. Всички може да видите, че мазилката в другата част си е добре. Откъртило се е парче от тавана. Не е имало никакви пукнатини, които да се забележат, за да реагираме“, заяви д-р Марин Даракчиев - изпълнителният директор на областната болница.

Той каза, че утре ще изпрати експерти да огледат всички стаи в този сектор и докато не се произнесат , секторът няма да се ползва.

Дете е било оперирано, след като върху него е паднала мазилка

6-годишно дете е било оперирано по спешност, след като върху него е паднала мазилка. Това съобщи за Агенция „Фокус“ д-р Ант...

Прочети повече

Това на практика е старата ремонтирана част от отделението. В останалата му част бе направен ремонт и рехабилитация по-скоро - преди четири години.

„Неприятно е, но е най-важно, че са имали късмет и с никой нищо не се е случило. При бебето няма никакъв проблем, при майката, бабата, при никой. Аз не мога да си представя каква беля можеше да стане, но хубаво е, че се е разминало. Идваха от полицията, направиха протокол за инцидента, че няма пострадали. Сградата е застрахована. Бебето е било в ръцете на медицинската сестра от Неонатологията, когато е станало това“, посочи д-р Даракчиев.

Той уточни, че върху Родилно отделение има покрив. Ремонтът, който сега се прави в сектор към Кардиологичното отделение за инвазивна лаборатория, не е върху това отделение и няма как той да е причинил падането на мазилката. По-скоро предполага, че още когато е правен ремонтът, може да си е имало кухина, която не е била отстранена.

Санкции за 16 000 лв. отнесе фирма заради нелегални сърби на строеж

Санкции на обща стойност 16 000 лева отнесе еднолична фирма, която е санирала блок в Смолян с нелегално работещи сърби на скелето...

Прочети повече

Четири стаи в дъното на отделението преди десет години бяха ремонтирани и определени за ВИП-стаи. След ремонта отпреди 4 години всички стаи и всички родилни зали в отделението са напълно обновени и освежени.


Ключови думи : част, блок, отделение, имало, бебето, смолян, сектор, отделението, бабата, козирка, стаи, тавана, прочети повече, мазилка, медицинската сестра

Виж оригиналната статия в actualno.com