Медиите в Сеул предупреждават за "риска Тръмп"

 actualno.com
Медиите в Сеул предупреждават за

Медиите в Сеул предупреждават за "риска Тръмп"

01.05.2017 10:17

19

0

Снимка: Getty Images/Guliver

lang: en_US

Tweet

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

{lang: 'bg'}

Още по темата

Южна Корея също проведе тест на балистична ракета с широк обсег

Прокурори искат заповед за арест на сваления президент на Южна Корея

(function(d, s, id) {

var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];

if (d.getElementById(id)) return;

js = d.createElement(s); js.id = id;

js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=358070157596376";

fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);

}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

/* (c)AdOcean 2003-2013, webgroundbg.actualnonew.remonti.InArticleUBB */

ado.slave('adoceanwebgroundbgylnnjrjlwy', {myMaster: 'H9U3R8kVJ4Vj33E17JmYbvWA8YNd1mcWPvS0CMexhC..r7' });

Южнокорейските медии предупреждават за опасността от „риска Тръмп“, заплашващ съюза между Вашингтон и Сеул в контекста на напрежението заради демонстрацията на сила от страна на Пхенян.

Реклама

/* (c)AdOcean 2003-2014, webgroundbg.mobile1.300x250 */

ado.slave('adoceanwebgroundbgwlinhlstyc', {myMaster: 'H9U3R8kVJ4Vj33E17JmYbvWA8YNd1mcWPvS0CMexhC..r7' });

var bannerClear = setInterval(function(){

bannerHeight1 = $('#banner_mobile_1').height();

if(bannerHeight150)

{

$('.more_of_article').remove();

}

clearInterval(bannerClear);

}, 1000);

Двете страни са свързани с договор за отбрана, по силата на който в Южна Корея са разположени 28 500 американски войници. Но новият американски президент каза в няколко интервюта, че Сеул трябва да плати за „многомилиардната“ американска противоракетна система, която се разполага сега в Южна Корея, за да гарантира сигурността на страната срещу възможни заплахи от притежаващата ядрено оръжие Северна Корея, допълва БГНЕС.

Китай призова САЩ и Южна Корея да прекратят военните учения

Освен това Тръмп оказва натиск за предоговаряне на това, което той нарича като „ужасяващ“ договор за търговия между двете страни, който влезе в сила преди пет години, наричайки го „неприемлива ... сделка, сключена от Хилари“.

Думите му изумиха Сеул и южнокорейските политици реагираха незабавно , отхвърляйки неговото искане за заплащане за американската противоракетна система (THAAD). Напрежението е високо поради севернокорейските ракетни и ядрени програми – и заплахите повишиха и от двете страни на границата опасенията от избухване на конфликт.

"Устата на Тръмп разтърси корейско-американския съюз" гласи заглавие на първата страница на най-продавания всекидневник в Южна Корея „Чосун“. "Има проблеми, които са много по-важни от парите", се казва в публикацията. "Ако някоя от страните продължава да свива съюза до въпросите за парите или икономиката, тя ще подкопае основното доверие". Поради което Сеул трябвало да разработи „различни планове Б“ за в бъдеще.

Системата THAAD се инсталира на бившо голф игрище в Южна Корея.

Това разгневи Пекин и Китай реагира, налагайки редица мерки, които се оценяват като икономически ответни действия.

САЩ и Южна Корея предупредиха: КНДР ще получи ефективен отговор за военна провокация

Друг от основните южнокорейски вестници - „ЖонгАнг Илбо“ - обвини администрацията на Тръмп, че изпраща "объркващи и противоречиви послания", създавайки "хаотична ситуация", което нанася "огромен удар" на двустранния съюз. "САЩ трябва да са наясно с болката, която Сеул е изтърпяла, за да настоява за разгръщането на THAAD".

Редактор: Евгения Гигова

lang: en_US

Tweet

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

{lang: 'bg'}

Етикети:

Южна Корея САЩ Доналд Тръмп

Предишна

Случайна новина


Ключови думи : тръмп, сащ, риска, двете страни, сеул, twitter, южна корея, предупреждават, fjs parentnode insertbefore, function, getelementsbytagname, getelementbyid, createelement, document script, fjs parentnode, src, thaad

Виж оригиналната статия в actualno.com