Меморандум за сътрудничество подписаха общината в Кюстендил и „Национална компания индустриални зони“

 https://www.glaspress.rs

Меморандум за сътрудничество подписаха кметът на община Кюстендил Петър Паунов и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ Антоанета Барес.

Целта на споразумението е да работи за подпомагане на развитието на икономиката и преките чуждестранни инвестиции в региона.

Радвам се, че община Кюстендил се присъединява към нашата инициатива за развитие на индустриалните зони в България, каза Антоанета Барес. Тя посочи, че днес е направен формален акт за скрепяване на сътрудничеството. „Надявам се да си бъдем полезни и да доведем нови инвеститори в общината“, каза Барес.

Кметът на Кюстендил уточни, че договора за партньорство се отнася за конкретен имот, от 190 дка, разположен в близост до републиканския път за Македония и „чакания коридор №8“. Паунов каза още, че днешния меморандум е началото на ключово партньорство за новата година.

Антоанета Барес посочи още, че първата стъпка на Националната компания е активно да промотира терена. „В момента, в който имаме заявен инвеститориски интерес започва и изграждане на инфраструктура“, допълни изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“.

Източник: Елица Иванова, БТА


Ключови думи : кюстендил, меморандум, национална компания индустриални, компания индустриални зони“, антоанета барес

Виж оригиналната статия в https://www.glaspress.rs