Местят Националния стадион в полето между "Люлин" и "Обеля"?

 actualno.com
Местят Националния стадион в полето между

Националният стадион може да се премести в полето между столичните квартали "Люлин" и "Обеля". Освен метростанция, американската компания, която плаща половината от стойността на метро спирката, ще прави жилищен комплекс, училище, болница и църква, предава "Дарик".

Реклама

Главният архитект на София Здравко Здравков видя възможност за обособяване на държавно спортно съоръжение и така футболните мероприятия да се изместят от центъра в периферията на столицата.

Националната спортна база обяви печалба от 365 хил. лв. за първата половина на годината

"Национална спортна база" ЕАД отчете ръст в приходите и обяви оперативна печалба от 364 485 лева за първото шестмесечие на 2016 г.

От ...

Прочети повече

На днешното си заседание Столичният общински съвет даде зелена светлина за изграждането на метростанция между "Люлин" и "Обеля". Тя ще бъде факт през 2020 г. Според главния архитект Здравко Здравков мястото е подходящо и за стадион.

"Там се предвижда изграждане на жилищен комплекс, разговаряхме и с инвеститорите защо да не се търси място и за стадион на това място. Виждате, че привличането на инвестициите става с метро", обясни той.

За това, че националният стадион може да се измести от центъра на София, заговори и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. "От своето местоположение и тази транспортна обезпеченост главният архитект вижда в това място евентуалната възможност за изграждането на национален стадион. Той отдавна има идея за национален стадион, който да е извън централните градски части", поясни Зарков.

Вижте колко струва ремонтът на националния стадион

1 милион лева с ДДС е струвал ремонтът на Националния стадион "Васил Левски", при който беше сменено тревното покритите, закупено ново ...

Прочети повече

От "Московска" отдавна търсят терен за преместването на стадиона в периферията на града, каквато била европейската практика.


Ключови думи : място, люлин, архитект, националния стадион, обеля

Виж оригиналната статия в actualno.com