Между 80 и 100 лв. реално ще е увеличението на заплатите в МВР

 actualno.com
Между 80 и 100 лв. реално ще е увеличението на заплатите в МВР

Става въпрос за между 80 и 100 лева увеличение на заплатите от тези 100 милиона. Тук визирам не само полицаите, но и пожарникарите, държавните служители - въобще за всички колеги в МВР.

Това заяви Илия Кузманов, заместник-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) в ефира на bTV по повод отпуснатите 100 млн. лв. от министър-председателя Бойко Борисов за заплати на служителите в МВР.

Борисов: 100-те милиона за полицията ще се дават срещу резултати

Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати. Това e подчертал министър-председателят Бойко Бо...

Прочети повече

Кузманов уточни, че при подобряване на работата ще има още едно увеличение от 10%.​

Ние вече осем години и половина демонстрираме, че МВР не е готино място за работа. Но от една добра услуга "Сигурност" имат сметка всички. Ние сме много принципни и последователни. При премиерът се състоя един много сериозен разговор. Стъпката е съвсем правилна. Това не е подарък. Това е първа стъпка към слагане на дъното на кацата. Парите не са дадени безусловно. Едно от условието е ние да участваме в тяхното събиране при борбата с контрабандата и трафика, каза още Илия Кузманов.

По думите му този разговор с премиера е трябвало да се случи много отдавна. Надяваме се, че след този разговор нивото на диалога ще се подобри значително. Ние не искаме смяна на министъра, нещата опират до принципи, до желанието системата да се деполитизира. Ние считаме, че това е първа стъпка към краен резултат, който ще задоволи и гражданите, и служителите, подчерта синдикалистът.

Синдикатът в МВР: Не искаме билборд, а по-високи заплати

Според синдикатите към МВР предложението на правителството да им се предостави билборд е мил жест, но той не решава проблема с ниските ...

Прочети повече


Ключови думи : мвр, служителите, кузманов, заплати, разговор

Виж оригиналната статия в actualno.com