Милиардер с отбор във Формула 1 иска да купи Aston Martin

 news.ibox.bg
Милиардер с отбор във Формула 1 иска да купи Aston Martin

Канадски милиардер, успял да натрупа богатството си благодарение на модната индустрия и на Формула 1, обмисля да купи луксозният автомобилен производител Aston Martin.

Лорънс Строл разглежда възможностите за придобиване на собственика на марката Aston Martin Global Holdings, съобщава специализираното издание Autocar, цитирано от Bloomberg.

В резултат на тази новината, че Строл може да стане мажоритарен собственик на автомобилната компания, акциите ѝ са поскъпнали с 13%. Тази възможност идва в трудно време за британския производител, който е в тежко финансово състояние.

Aston Martin се опитва да се справи със забавянето на продажбите си и по-ниските печалби. Заедно с това тя представи първия си SUV модел, но първите му доставки няма да започнат преди средата на следващата година.

Лорънс Строл е собственост на отбора Racing Point F1 Team, който стана част от шампионата Формула 1 от тази година. Състезателите на тима са Серхио Перес и Лорънс Строл, който е син на канадския милиардер.

Строл има нетно богатство от над 2 милиарда паунда или 2,6 милиарда долара, като в портфолиото му влизат брандове, като Pierre Cardin, Ralph Lauren и Tommy Hilfiger.

..


Ключови думи : формула, милиардер, aston martin, лорънс строл

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

Печалбата на британския бизнес удари 8-годишно дъно

28 ноември 2019 11:26:00 news.ibox.bg
Печалбата на британския бизнес удари 8-годишно дъно

Печалбата на британските фирми за професионални и бизнес услуги отбеляза най-голям спад от 2011 година насам. По данни на Конфедерацията на британската индустрия (CBI) инвестициите в бизнеса...