Милиардерите, които са тръгнали от нищото

 news.ibox.bg
Милиардерите, които са тръгнали от нищото

Въпреки че днес са едни от най-разпознаваемите имена в Силициевата долина и Холивуд, много милионери и милиардери не са водили живота, който имат сега. От прашните улици на своите градове до успеха в кариера, те наистина са извървели дълъг път променяйки много неща.

За някои от известните личности, които сега са супер богаташи, а са имали сериозни финансови затруднения, разказва Business Insider:

Преди да стане един от най-богатите хора в света основателят на базираната в Тексас телекомуникационна компания Excel Communications Кени Троут е продавал застраховки, докато е учил в гимназия. Така е успял да събере пари, за да следва в университета в Южен Илинойс. След като завършва той поставя основите на своята компания, която 12 години по-късно става публична.

През 1998 година той я продава за 3,5 милиарда долара и инвестира парите в състезания с коне, които се превръщат в негово хоби и му носят сериозни доходи. Богатството му днес възлиза на 1,4 милиарда долара.

Главният изпълнителен директор на Starbucks Харолд Шулц израства в семейство на шофьор на тир, който едва е печелил достатъчно "за да свърже семейството двата края". Шулц обаче е бил много атлетичен и печели футболна стипендия за университета в Северен Мичиган, където завършва с диплома по комуникации.

След това започва работа в компанията за принтери и дигитални услуги Xerox. Всичко се променя, когато попада в малък магазин за кафе Starbucks. Той е обичал толкова много кафето, че напуска тогавашната си работа и започва в компанията за топли напитки, като става главен ..


Ключови думи : става, компания, света, след като, пари, компании, кафе, работа, компанията, работи, милиона, магазин, състояние, гимназия, милиарда долара, малки, шулц, притежава, поставя, джобс, очила, той започва, starbucks, основателят, чанг

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини