Министърът на културата Боил Банов открива театралните празници в Разлог

 dariknews.bg
Министърът на културата Боил Банов открива театралните празници в Разлог

На 24 юни /събота/ започва Шестото издание на Театралните празници „Звездите на театъра“ 2017 г. в Разлог. В едноседмичния фестивал ще бъдат представени едни от най-добрите и награждавани спектакли на сезона, в които участват обичани актьори от българския театър и кино. В продължение на седемте дни на летните театрални празници Разлог ще живее с театралното изкуство и магията на майсторската игра на актьорите.  

Театралните празници се организират от Община Разлог и „Нона попарт“ ЕООД, а през годините театралната фиеста успя да се наложи като едно от най-важните културни събития в България.

 

Снимка: Община Разлог


Точно на Еньовден-24 юни, фестивалът ще бъде открит от министъра на културата г-н Боил Банов. Постановката, която ще даде старт на театралната седмица е „Солунските съзаклятници“, на Народния театър „Иван Вазов“. В представлението, по Георги Данаилов, под режисурата на Стоян Радев, ще участват  Руси Чанев, Леонид Йовчев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов,  Валери Йорданов, Мария Каварджикова, Теодора Духовникова, Кирил Кавадарков, Мила Люцканова, Ана Пападопулу, Валентин Балабанов и др.

 

Следват постановките:

25 юни

Народен театър “Иван Вазов”

“Богът на касапницата”

от Ясмина Реза

Режисьор -  Антон Угринов

Участват: Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Александра Василева


Ключови думи : театър, разлог, юни, театралните празници

Виж оригиналната статия в dariknews.bg