Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите

 actualno.com
Музиката на Беглика фест 2017 - пътешествие във времето и културите

Музикалната програма на Беглика фест тази година обединява както нови, така и добре познати експериментални, авторски български проекти в областта на етно, джаз, електро-ембиънт и аудио-визуалното изкуство. Потапяйки ни в един мистичен свят, музиката на Беглика ще разкрие нови пространства и ще ни изпрати на пътешествия във времето, културите и различните местонахождения на тялото, ума и духа.

Реклама

На Каба сцената ще излязат Vataff Project, Zeyra, Иван Шопов и Лора Желязкова, Acoustic Soul, Основно Ветрове, Лоши Петли, Тулпа, Soulfia, Darry & Eero, Imagine и редица други доказани имена на българската и международната сцена.

За разлика от предишни години, музиката на голямата сцена ще утихне малко след полунощ. Музикалните емоции ще продължат в по-интимна акустична атмосфера около беглишките огньове.

 

ПЪЛНА МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА

 

Сряда, 23 август

Tui Mamaki

Tui Mamaki e певица от Нова-Зеландия, която живее и твори в София. Позната е на българската клубна сцена от участията си с Kottarashky & The Rain Dogs. Ще чуем песни от новия й самостоятелен албум вдъхновени от българския фолклор.

Лоши Петли

Лоши Петли създават авторска музика, която включва песни на български език и инструментални композиции, често с филмово или театрално звучене. В музиката си търсят експеримента, съчетават различни музикални стилове, между които авантгард, джаз, български фолклор и други. Групата е сформирана от Алексей Николов и Петко Чернев, които се познават и свирят заедно от ученици.

Четвъртък, 24 август

Soulfia

Soulfia е отворен проект от "пътуващи музиканти", които осъзнават естествения процес на хармонизиране чрез музика. Фокусът на музикални вибрации варира от Балканите до Близкия Изток с класически, традиционни композиции и песни с автентично фолклорно звучене предимно от България, Македония, Гърция, Турция, Сирия, Иран, Арабския полуостров.

Дари & Ееro

Музикална разходка във времето и културите, вдъхновена от мястото и от хората с различни инструменти като гъдулка, игил, китара, гайда, хармоника и различни перкусии, съчетани с обертоново пеене от Монголия и Тибет.

Драган Милев – Darry, Eero и гост музиканти.

Acoustic Soul

Музикалните стилове, които свързват изпълнителите от Acoustic Soul са най-различни, но се обединяват под белега на джаза и неговите импровизации. Ярко се открояват изпълненията от ерата на суинга, както и фламенко, танго, боса нова.

Илко Градев – акордеон

Иван Стилянов – китара

Петър Йорданов “Бъни” – перкусии

Петък, 25 август

„Glowing Branches”

Иван Шопов & Лора Желязкова / Ivan Shopov & Lora Zhelyazkova

В тишината на нощта, Иван Шопов и Лора Желязкова представят дебюта на проекта си "Glowing Branches", в който съчетават звука от модуларен синтезатор с реактивни към него образи. Така те се потапят в мистичен свят, зареден от деня, и разкриват пространство от ехо и светлосенки, които сънуват нощем дърветата.

Българският музикант, продуцент и визуален артист Иван Шопов (познат още като Balkansky/Cooh) е представял музиката и изкуството си в Европа, Южна Америка, Азия и Австралия. Издавайки за едни от най-големите музикални компании в света, музиката му достига до всички крайща на света. Зад гърба си има и два албума с проекта БALKANSKY в колаборация с Теодосий Спасов и Иво Христов, а през 2017та издава и най-новия си албум в колаборация с народните певици от "Авигея".

Лора Желязкова е визуален артист, който експериментира със смесването на аналоговото и дигиталното, за да създава пространствено-ориентирани проекти. Все по-силният й интерес към динамиката на времето, светлината, нейната проекция и отражение, технологиите и тяхното приложение в областта на изкуствата я насочва към визуализацията на музика, създаването на интерактивни инсталации и работата с нови медии, и технологии.

Зейра / Zeyra

ZEYRA е новият авторски проект на музиканта Веселин Митев (познат от Исихия, Кайно Йесно Слонце, Vataff project). Проектът работи с различни гост-музиканти в областта на етно музиката. Новото в ZEYRA е електронното звучене, смесено с акустичния привкус на балканските вибрации.

Веселин Митев – композиции, каба гайда, дудук, фуяра, вокали

Петър Тодоров – дарбука, томбак, рик, електронни перкусии

Петър „Бъни“ Йорданов – кахон, тарамбука

Станислав Стоянов – тъпан

Тулпа / Tulpa

Тулпа е модерен, иновативен авторски проект на Алексей Цветанов (перкусионист и саунд инжинер на Кайно Йесно Слонце) с динамичен електонен саунд, филмова атмосфера и трайбълистичен бийт.

Събота, 26 август

Основно Ветрове

Основно Ветрове е нов проект на Петър Йорданов – Buny, добре познат от групата Оратница. Новият музикален инструмент „хенгдръм“ е в основата на музиката. Преплитайки се с африканска калимба, австралийско диджериду и други инструменти, Основно Ветрове e пътешествие из различните местонахождения на тялото, ума и духа.

Петър Йорданов-Buny – кахон, луупър, хенгдръм, бас, калимба, перкусии

Станислав Спасов – Стенли – флейта, сантур, диджериду

Константин Кучев – ситар, цигулка

Vataff Project

Vataff Project е отворен и променящ се проект, в който Виктор Маринов работи с различни гост-музиканти. От 2001 насам Vataff Project е смесица от абстракции, eлектронна музика, бийт и етно инструменти от цял свят, придружени с визуално представяне. Проектът има пет издадени албума до момента. Участвал е на множество фестивали по света и в България. Проектът има характерен звук и концепция, движеща се на границата на стилове като психеделик, техно, ембиънт и трип-хоп с гост музиканти Веселин Митев – дудук, фояра и Петър Йорданов-Buny – перкусии.

Victor’s Mob

Victors Mob е тек-хаус проект на Виктор Маринов. Той е винил DJ и продуцент. Негов е и лейбъла Port One Records.

Неделя, 27 август

Imagine

В творбите им, които са изцяло авторски, може да се долови смесица от стилове като джаз, соул, реге, алтърнатив рок, трип хоп, психаделични и ембиънт елементи.

Елена Бърдарска – вокал

Венцислав Джоков – китара

Ивайло Игнатов – кахон

Христо Стоев – бас

За контакти:

БЕГЛИКА ФЕСТ 2017 – ПРЕСЪТВОРЕНИЕ ни връща към природата и към корените ни

Деветото издание на Беглика фест ще се проведе от 23 до 27 август в района на язовир Голям Беглик в Родопите.

Фестивалът в Беглика е н...

Прочети повече

Анна Атанасова, тел. 089 792 3171

Координатор Музикална програма

Беглика фест 2017

ПРЕСЪТВОРЕНИЕ

www.beglika.org


Ключови думи : български, програма, проект, различни, света, свят, сцена, август, инструменти, песни, музиката, областта, проектът, джаз, авторски, музикални, китара, познат, във времето, етно, музикална, беглика фест, звучене, amp, иван шопов, композиции, петър йорданов, стилове, ембиънт, културите, перкусии, лора желязкова, беглика фест 2017, vataff project, основно ветрове, гост музиканти, веселин митев, лоши петли, acoustic soul, zeyra, кахон, buny, тулпа, soulfia

Виж оригиналната статия в actualno.com