На фона на протестите продадоха картина за $25 милиона на търг в Хонконг

 news.ibox.bg
На фона на протестите продадоха картина за $25 милиона на търг в Хонконг

Произведение на японския художник Йошитомо Нара беше продаденo за 25 милиона долара на търга за съвременно изкуство Sotheby's в Хонконг миналата седмица. Това е най-скъпата картина на артиста досега, съобщава Bloomberg.

Акцентът на неделния аукцион за съвременно изкуство e бил именно неговото произведение. Картината представлява малко момиченце, гледащо заплашително с името "Knife Behind Back" ("Нож зад гърба"). Интересното при нея е, че шестима кандидати са наддавали 10 минути, докато се достигне до тази рекордна сума, която е близо 5 пъти повече от предишния рекорд на аукциона, поставен по-рано същия ден.

Източник: Sotheby's Hon Kong

Sotheby's завършва есенната си серия продажби с на 3423 артикула от 20 различни търга, проведени в рамките на 5 дни в Конгресно-изложбения център (Hong Kong Convention & Exhibition Centre) в Хонконг за общо 426 милиона долара. От аукционната къща отчитат, че са успели да привлекат ново поколение купувачи -25% от тях са на възраст под 40 години.

Интересен обаче е и начинът, по който събитието на Sotheby's контрастира с хаоса в Хонконг тези дни. Изглежда, че вътре в града богатите харчат милиони за изкуство и хубаво вино, а улиците отвън са изпълнени със сълзотворен газ заради множеството протести.

Това явно е новото "нормално" положение за Хонконг. Докато стойностите на имотите и цените на акциите са спадат, 10-те най-богати магнати в мегаполиса все още притежават богатство ..


Ключови думи : долара, милиона, изкуство, хонконг, sotheby

Виж оригиналната статия в news.ibox.bgпоследни новини

Украински отбор под карантина заради коронавируса

3 юни 2020 10:04:00 sportal.bg
Украински отбор под карантина заради коронавируса

Украинският отбор Карпати бе поставен под карантина за две седмици и всички тренировки са отменени, след като няколко играчи и треньорският щаб дадоха ...