Най-известният изселник потвърди за срещата при Доган

 fakti.bg

Почетният председател на най-голямата изселническа организация – Федерацията „Балгьоч“, и един от най-богатите хора в Бурса Турхан Генчоглу потвърди, че е разговарял в петък с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ, съобщи 24rodopi.com.

Той добави, че вчера е провел среща и с лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, имал насрочена среща и с Касим Дал, но понеже му се наложило спешно да отлети за Турция заради здравословен проблем на племенника му, Генчоглу и създателятна Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) разговаряли по телефона.

Генгчоглу твърди, че е оптимист за обединението след проведените в София разговори, но не посочи дали визира коалиране на трите партии или българските турци да бъдат обединени под знамената само на една политическа формация.

„Генчоглу е бил повече от час при Доган. По-късно провел 15-минутна среща в офиса на Лютви Местан, където поканил и Касим Дал, но той отказал да дойде в офиса на ДОСТ. И към тримата лидери Генчоглу се обърнал с молба за компромиси в името на обединението“, разкри източник, запознат в детайли с мисията на Генчоглу в България.

И Доган, и Генчоглу направиха знакови изказвания в края на декември – Доган пред елита на ДПС, Генчоглу пред елита на изселниците в Турция и пред вицепремиера Хакан Чавушоглу. От години властта в Анкара говори и отправя послания чрез лидерите на „Балгьоч“.


Ключови думи : доган, среща, генчоглу

Виж оригиналната статия в fakti.bg