Нов главен икономист на УниКредит за Централна и Източна Европа

 news.ibox.bg
Нов главен икономист на УниКредит за Централна и Източна Европа

УниКредит избра Дан Букша да поеме ръководството на екипа за изследвания за Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като главен икономист за региона.

Той наследява на високата позиция Любомир Митов, който се премества във Вашингтон.

"Любомир Митов ще продължи работата си за УниКредит в ролята на консултант, така че нашите клиенти все още ще могат да се възползват от неговия опит и познания", се посочва в официалното съобщение на УниКредит за назначението.

Като главен икономист на УниКредит за ЦИЕ, Дан Букша, който ще бъде базиран в Лондон, ще отговаря за макроикономическите изследвания на групата за региона. Той ще докладва на главния икономист на Групата Ерик Нилсен.

За последните пет години Дан Букша е работил като водещ икономист за ЦИЕ в Лондон след прехвърлянето си от УниКредит Банк Румъния. Преди да се премести в частния сектор, той е преподавал в Университета за икономически изследвания в Букурещ и е работил в отдел за макроикономическо моделиране и прогнозиране в Националната банка на Румъния, където е участвал в разработването на нейната прогнозна рамка за целеви равнища на инфлацията.

Дан Букша е доктор по макроикономика и магистър по финанси на Университета за икономически изследвания в Букурещ.


Ключови думи : изследвания, уникредит, цие, главен икономист, дан букша

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg