Новата ера пред WeWork

 investor.bg

Снимка: GENERAL GROWTH PROPERTIES, BLOOMBERG

Американският стартъп за споделени офис пространства Wework  е намерил нов изпълнителен директор. Сандийп Матрани, който преди това бе главен изпълнен директор на Brookfield Properties Retail Group и по този начин има опит в бранша, трябва да върне отново компанията към курса на успеха.

Според Wall Street Journal ветеранът от индустрията за недвижими имоти ще поеме новия си пост този месец, ключов ход на компанията в хода ѝ на възстановяване след неуспешния опит за първично публично предлагане и напускането на Адам Нойман, нейния съосновател и бивш председател и изпълнителен директор.

Матрани ще работи в тясно сътрудничество с изпълнителния председател Марсело Клауър, който също е високопоставен мениджър в собственика на WeWork SoftBank Group. Предизвикателството им ще бъде да издърпат компанията от голямата дупка, изкопана от Нойман и SoftBank, докато преследваха стратегия за растеж на всяка цена заради подготовката за листване.

Като доказателство за това колко дълбока е тази дупка, оценката на WeWork се понижи с повече от 80% от началото на миналата година, принуждавайки я да потърси спасение от SoftBank и да се откаже от визията си за предоставяне на множество услуги от 21-ви век в целия свят.

Подчертавайки спешността на задачата, през следващите седмици Клауър планира да се премести от Маями в Ню Йорк, където е базиран WeWork.

Матрани, по-рано главен ..


Ключови думи : страната, бизнес, пари, компанията, изпълнителен директор, милиарда долара, имоти, офис, inc, нойман, softbank, wework, brookfield, минсън, матрани, твърдят хора запознати, твърдят хора, клауър, ганингам

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Facebook защитава своя бизнес модел - Част 1

7 юни 2020 10:03:00 investor.bg

Не мисля, че Facebook и други интернет платформи трябва да бъдат арбитри на истината, коментира през седмицата Марк Зукърбърг