Нови местни такси ще гласува Общинският съвет на Казанлък

 dariknews.bg
Нови местни такси ще гласува Общинският съвет на Казанлък

120 лева да струва пропускът за година за живеещите с адресна регистрация в Екозоната на Казанлък, или месечната цена да е 10 лева. Фирмите, които имат адрес на управление да заплащат по 600 лева на година или по 50 лева месечно.

Това са двете предложения, които общинските съветници трябва да обсъдят, като част от новите промени и допълнения на Наредбата за администриране на местните данъци и такси в община Казанлък. Улиците, които попадат в "Екозоната" се определят с кметска заповед. Без промяна да остане засега цената на "паяка" в града- 50 лева.

Предлаганите промени в Наредба 26 предвиждат гражданите да могат да получават срещу заплащане Разрешение за временно ползване на тротоари и свободни общински площи, според зоните – съответно по 50 и 20 стотинки на кв. м на ден.

Сред предложенията са и завишения на размера на глобите, които ще се събират от гражданите, при увреждане на тревна и цветна растителност в общинските паркове и градини:

-по 10 лева да плаща нарушител за на причинена вреда на брой роза, до 100 лева да стигат санкциите за увреждане на дърво, ....


Ключови думи : града, съвет, промени, лева, места, гражданите, казанлък, предложенията, местните, общината, допълнения, наредба, общинския, такси

Виж оригиналната статия в dariknews.bg