Нови милиарди отиват за опустошените от урагани части на САЩ

 actualno.com
Нови милиарди отиват за опустошените от урагани части на САЩ

Камарата на представителите в САЩ прие нова рамка от 36,5 милиарда долара помощи за наскоро засегнатите от урагани и пожари райони на страната. Ще се възползват и Пуерто Рико, и Калифорния, предаде БГНЕС.

Реклама

Конгресмените приеха финансирането с 353 срещу 69 гласа. Всички "не" идват от лагера на републиканците. Сенатът в момента разглежда проектозакона.

Мега-ураганите: Ужасът, който ще ни застига все по-често?

Сезон на ураганите, и то какъв! След "Харви", който опустоши Луизиана и Тексас и предизвика наводнения в Хюстън, дойде "Ирма". Учените ...

Прочети повече

Според предложението 18,7 милиарда трябва да влязат във федералната агенция за извънредните ситуации Фема, 16 милиарда ще отидат към програмата за федерално осигуряване срещу наводнения и 576 милиона за борба с пожарите.

Федералната американска територия Пуерто Рико ще получи специално 1,27 милиарда.

Средствата се прибавят към 15,25 милиарда, приети от Конгреса на 8 септември след преминаването на бурята "Харви" (Тексас и Луизиана) и преди урагана "Ирма" (Флорида).

Apple дари 5 млн. долара на пострадалите от урагани и други стихийни бедствия

Американската корпорация Apple инвестира 5 млн. долара във фонд в помощ на пострадалите от урагани и други стихийни бедствия, съобщи в ...

Прочети повече


Ключови думи : долара, милиарда, урагани

Виж оригиналната статия в actualno.com