Нови случаи на заразяване може да са тръгнали от ресторант в Германия

 dnevnik.bg
Нови случаи на заразяване може да са тръгнали от ресторант в Германия

© ReutersСедем души изглежда са се заразили с коронавируса в ресторант в Северозападна Германия, предаде "Асошиейтед прес", като се позова на официална информация.


Ако информацията се потвърди, това би бил първият подобен случай откакто ресторантите в страната започнаха да се връщат към работа преди две седмици. Местните власти на област Лер съобщиха снощи, че случаите, открити през тази седмица, са довели до поставянето на най-малко 50 души под карантина.


В продължение на повече от седмица преди това в района нямаше потвърдени случаи на заразяване с коронавируса, отбелязва АП.


На 20 април Германия започна да облекчава ограничителните мерки, свързани с коронавируса и този процес започна да набира скорост. На 11 май провинция Долна Саксония, където се намира Лер, позволи на ресторантите да отворят врати при спазване на предпазни мерки, включително дистанция от 2 метра между масите, маски за сервитьорите и задължение да се записват имената, адресите и телефоните на гостите, за да може да се проследяват евентуални случаи на заразяване.


Всичко, което трябва да знаете за:

Коронавирусът (2988) ..


Ключови думи : случаи, германия, заразяване, коронавируса

Виж оригиналната статия в dnevnik.bgпоследни новини

SpaceX не успя да стартира първия частен пилотиран полет

27 май 2020 23:21:00 dnevnik.bg
SpaceX не успя да стартира първия частен пилотиран полет

Активирайте видео канала на SpaceX, за да наблюдавате събитието на живо....