Новините: Най-важното за деня, 13 септември

 actualno.com
Новините: Най-важното за деня, 13 септември

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

Реклама

ВЪВ ВИЗИЯТА НА ЮНКЕР ЗА ЕС - НЕЗАБАВНО ОТВАРЯНЕ НА ШЕНГЕН ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ О ЕВРОЗОНА НАВСЯКЪДЕ

Трябва бързо да вкараме България и Румъния в Шенген, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в годишната си реч "За състоянието на съюза". Юнкер очерта и пет приоритета за бъдещето на ЕС.

ЕП ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕС - ОТ СПИРАНЕ НА "СЕВЕРЕН ПОТОК 2" ДО ЮНКЕР ИСКА ЕС КАТО СССР

Свобода, равенство, социална и независимо от външно влияние Европа – това бяха основните акценти в речта на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

ДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ПРИНЦИПА "ЗАМЪРСИТЕЛЯТ ПЛАЩА" ПРИ ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ТАКСА СМЕТ

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, въвеждащи принципа „замърсителят плаща“ при таксата смет.

ПРАВИТЕЛСТВОТО РАЗГЛЕЖДА РУСИЯ КАТО ЕДНА ОТ ОСНОВНИТЕ ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИ ЗАПЛАХИ

Правителството ни разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи. Това става ясно от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 година, който бе приет от правителството и е изпратен за гласуване в Народното събрание.

APPLE ПРЕДСТАВИ ДЕСЕТИЯ IPHONE (СНИМКИ)

Технологичната американска компания Apple представи iPhone "X" или "Десетият", с който започва второто десетилетие на смартфона. На пазара излизат два по-класически модела и самостоятелен умен часовник.

ПРОДЪЛЖАВА МАСОВАТА ЕВАКУАЦИЯ НА УЧИЛИЩА И АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ В ГРАДОВЕ В РУСИЯ

Продължава вълната от евакуации на училища и административни сгради в Русия след анонимни телефонни заплахи за поставени взривни устройства.

ДЕПУТАТИТЕ ОТХВЪРЛИХА АНТИПАЗАРЕН ЗАКОН НА БСП

Народното събрание отхвърли на първо четене внесения от БСП проект за промени на Закона за храните, според който търговските вериги трябва да продават определен процент български стоки.

ПЕТ ПАРТИИ ИЗВЪН НС ПРИЗОВАХА ДЕПУТАТИТЕ ДА НЕ ИЗБИРАТ ЧЕТИРИМА КАНДИДАТИ ЗА ВСС

ДСБ, "Да, България", "Зелените", БЗНС и ДЕОС разпространиха отворено писмо с призив към депутатите да не подкрепят четирима от номинираните за членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от парламентарната квота.

СЛУЧАЯТ С БИВШИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЕПТЕМВРИ СЕ ЗАПЛЕТЕ

Бившият вече председател на Общинския съветник Лазар Влайков е личност, която е обществено опасна, може да се укрие и да манипулира свидетелите по делото срещу него.

ПАРИТЕ, НЕОБХОДИМИ ЗА БЕЗПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ, СА ПО-МАЛКО ОТ СУБСИДИИТЕ НА ГЕРБ И БСП

10 млн. лева са необходими, за да може да има безплатни учебници за всички между I-ви и XII-ти клас. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев, който не отговори пряко дали ще поиска от финансовия министър Владислав Горанов тази сума, за да бъде образованието наистина приоритет.

РАДЕВ ПОДКРЕПИ ВИЗИЯТА НА БСП ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА, НЕ ВИЖДА РУСИЯ КАТО ПРЯКА ЗАПЛАХА

Президентът Румен Радев направи обобщение на своите трудни, но динамични 8 месеца на поста.

ЗАМ.-МИНИСТЪР: КОНТРОЛЪТ НА НЗОК ЗА ИЗПИСВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВА НЕ Е СЛАБ, ТОЙ ЛИПСВА

Контролът на здравната каса спрямо изписването и дозирането на лекарствата не е просто слаб, а липсва. Мнението изрази днес заместник финансовият министър Кирил Ананиев, който с кратко прекъсване е начело на Надзорния съвет на касата от 2014 г.


Ключови думи : българия, съвет, правителството, бсп, депутатите, министър, заплахи, юнкер, основните, русия като

Виж оригиналната статия в actualno.com