Новините: Най-важното за деня, 14 ноември

 actualno.com
Новините: Най-важното за деня, 14 ноември

Политическите брожения около предложенията на ГЕРБ за приватизацията, думите на Борисов за наркотрафика и филма на Елена Йончева за границата доминираха новините на деня.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния вторник, 14 ноември.

ОСТРИЕТАТА НА ГЕРБ ПРИТИСНАХА БСП ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ОПРАВДАХА БОРИСОВ ЗА "НАРКОТРАФИКА"

ГЕРБ "искат справедливост за престъпленията" и очакват да има политическа воля от БСП, съобщиха от партията, коментирайки предложенията за промяна в Конституцията, свързани с приватизацията. От партията на Борисов очакват да се действа веднага, а не да се произнася "някакъв консултативен орган" на БСП. Малко преди това лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска всички мутри да излязат от политическите ръководста - като част от прочита си на приватизацията и Прехода.

НИНОВА ПОИСКА ОТ БОРИСОВ ДА КАЖЕ КОЙ В ПАРЛАМЕНТА Е ЗАМЕСЕН В НАРКОТРАФИК

Премиерът Бойко Борисов трябва да каже в пленарна зала кои са депутатите, замесени в наркотрафик и купуване на гласове, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. В неделя  Борисов заяви, че "в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик", както и "хора, които са купували гласове и то от затворници".

СЛЕД ФИЛМА "ГРАНИЦА": НИНОВА ПОИСКА НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НА СИМЕОНОВ

След филма "Граница" искаме незабавната оставка на вътрешния министър Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с представения вчера филм на Елена Йончева "Граница", който показа смущаващи факти за това доколко е ефективно инженерно-възпрепятстващото съоръжение.

ПРОКУРАТУРАТА ОБРАЗУВА ПРЕПИСКА ЗАРАДИ ДИСКРИМИНАЦИЯТА ПРИ ПРИЕМА В 1 КЛАС

Реклама

Върховната административна прокуратура съобщи, че е образувана преписка заради дискриминация при приема на ученици в 1 клас в поне 143 училища на територията на страната. От прокуратурата са категорични, че има дискриминация по произход срещу деца, чиито родители не заемат длъжности в определени сфери като образованието и държавната администрация.

СЪДЪТ ОСТАВИ ЙОАН МАТЕВ В АРЕСТА

Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през лятото на 2015 г., няма да бъде пуснат на свобода. Софийският апелативен съд го върна в ареста.

СЛУЖИТЕЛИ НА ЗАТВОРИТЕ ИСКАТ 20% ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ИНАЧЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ПРЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Служителите на затворите настояват за чувствително увеличение на заплатите им, иначе заплашват с мащабни и ефективни протести по време на председателството.

СЕВЕРОЗАПАДЪТ МАСОВО ОСТАВЕН БЕЗ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ

В 48 населени места в Северозападна България за населението не е осигурен обществен транспорт. За други 43 населени места има транспортни връзки под 5 дни в седмицата, което затруднява достъпа до работа, административни, здравни и образователни услуги.

РУСИЯ ОТРЕЧЕ ДА СЕ Е НАМЕСВАЛА В КАЗУСА С КАТАЛУНИЯ

Дипломатическото представителство на Руската федерация в Испания осъди твърденията за намесата на Русия в казуса с Каталуния, предава РИА Новости. По-рано Испания обяви, че разполага с доказателства за намесата на Русия в референдума за независимост на Каталуния.

КЮРДИТЕ И САЩ ПОМОГНАЛИ ДЖИХАДИСТИ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯТ ОТ РАКА

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че сирийските кюрди и международната коалиция, водена от САЩ, са помогнали на екстремисти от "Ислямска държава" да се изтеглят от Рака въоръжени. Същото нещо сочат и разкрития на британската телевизия ВВС. Това стана малко след първите анализи, че турският президент Реджеп Ердоган все още не успява да убеди руския си колега Владимир Путин да подкрепи военна операция на Турция срещу кюрдите.


Ключови думи : русия, филма, герб, заяви, борисов, лидерът, граница, каталуния, наркотрафик, приватизацията, бсп корнелия нинова, бсп корнелия, нинова поиска

Виж оригиналната статия в actualno.com