Общински съвет Смолян прие поемането на безлихвен заем от държавата от 3 950 000 лв.

 actualno.com
Общински съвет Смолян прие поемането на безлихвен заем от държавата от 3 950 000 лв.

Общински съвет – Смолян прие поемането на безлихвен заем от държавата за 3 950 000 лв., предаде репортер на Радио „Фокус“ – Смолян. Близо три часа продължи дебатът в Общински съвет – Смолян на извънредното заседание, свикано заради нуждата от вземането на дълга от държавата.

Предложението бе гласувано поименно и прието с 15 гласа „за“, 3 „против“ и 9 „въздържал се“. Докладната записка бе представена на вниманието на съветниците за трети пореден път, заради спешната нужда от поемането на заема от държавата, с който ще се препокрие стар такъв, на който вече текат лихви.

Събират 6000 лв. да засвети кръст над Чепеларе с фотоволтаици

Дарителска кампания е обявил местен инициативен комитет "Да свети кръстът над Чепеларе". Идеята е до Великден да се монтира осветление ...

Прочети повече

В Сесийната зала освен общинските съветници присъства зам.-областният управител Андриян Петров и десетки граждани, повечето от които подкрепиха искането за вземане на кредит от държавата. Гражданите бяха обезпокоени от факта, че заради отказа при първите два опита за гласуване на предложението, Oбщината може да остане без целева субсидия от държавата, без капиталови разходи, необходими за изграждането на редица инфраструктурни обекти в общината. Имаше и реална опасност от спиране на дейности като Фолклорен ансамбъл „Родопа“, Спортната зала в града, градския басейн и други.


Ключови думи : държавата, смолян, поемането, общински съвет

Виж оригиналната статия в actualno.com