Оптимизмът в търговията помогна на Dow Jones да отбележи четвърти пореден ръст

 investor.bg
Оптимизмът в търговията помогна на Dow Jones да отбележи четвърти пореден ръст

Снимка: Ройтерс

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбеляза ръст за четвърти пореден ден в понеделник на фона на оптимизма за търговските отношения между САЩ и Китай. Въпреки това загубите в технологичния сектор натежаха върху представянето на основните щатски индекси в понеделник, предава CNBC.

Dow прибави 38,05 пункта към стойността си и достигна ниво от 26 835,51 пункта. В същото време широкият измерител S&P 500 отбеляза минимален спад от 0,01% до ниво от 2978,43 пункта и прекъсна тридневната си печеливша серия. Технологичният показател Nasdaq Composite отписва 0,19% от стойността си и достига ниво от 8087,44 пункта.

След лекия ръст в понеделник Dow е само на 2,1% от рекордния си връх, достигнат през юли. S&P 500 и Nasdaq са съответно с 1,6% и 3% под най-високото си ниво в историята.

Всички основни индекси започнаха сесията с ръст, след като Politico съобщи в петък, че Китай е предложил миналата седмица да увеличи покупките на американски земеделски продукти, ако САЩ смекчат ограниченията за телекомуникационния гигант Huawei. Предложението на Пекин може да зависи и от отлагането от САЩ на по-високите мита върху китайски вносни стоки на стойност около 250 млрд. долара.

„Изглежда, че тонът в търговията се подобрява. Това е най-големият двигател“, казва Арт Хоган, главен пазарен стратег в компанията National Securities. „Ако няма нова буря от туити за търговията, мисля, че пазарът може да се задържи в горния край на ..


Ключови думи : долара, търговията, спад, китай, понеделник, цената, сащ, след като, отбеляза, пункта, ръст, ниво, стойността, поскъпнаха, книжата, amp, dow

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Д. Маргаритов: Потребителите бяха изненадани с такса "коронавирус"

1 юни 2020 11:14:00 investor.bg

Успяхме да преминем през целия период на извънредното положение в сравнително спокойна пазарна ситуация, посочи председателят на Комисията за защита на потребителите