Основен ремонт тече в Белия дом

 actualno.com
Основен ремонт тече в Белия дом

В Белия дом е в ход голям ремонт, нареден от президента Доналд Тръмп, който е в продължителна почивка. Фотьойлите, килимите, масите са били извадени от сградата, съобщи SkyNews.

Овалният кабинет и ситуационната зала, където американският президент се среща със своите помощници по време на криза, както и други офиси в Западното крило, са сред подложените на обновяване площи.

Тръмп се настани в своя голф клуб в Бетминстър, Ню Джърси, за "работна ваканция". Неговите съветници временно са се преместили в сградата "Айзенхауер" - близо до Белия дом.

Основната цел на ремонта това лято е обновяване на системата за отопление и охлаждане, която е на 27 години.

Реклама

Всички килими в Западното крило ще бъдат заменени - на цена от 1,17 млн. долара. Свеж слой боя ще добави още 275 000 към сметката. Разходите са в синхрон с тези, направени по поръчки на предишни президенти, посочва правителственият отдел, който наблюдава ремонтните работи.

Доналд Тръмп: Ще се справим със Северна Корея

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предвиди, че САЩ ще спрат ядрената програма на Северна Корея броени дни след като корейците провед...

Прочети повече

Белият дом е преминавал през многобройни ремонти. До началото на 20-ти век президентът работи от втория етаж на къщата, където живее със семейството си.

През 1902 г. Теди Рузвелт създава това, което по-късно ще стане известното Западно крило.


Ключови думи : белия дом, крило, доналд тръмп

Виж оригиналната статия в actualno.com