Отбелязвамe Европейския ден на органното донорство

 actualno.com
Отбелязвамe Европейския ден на органното донорство

Изпълнителна агенция по трансплантация съвместно с лекари, пациентски организации и приятели организират от 9 до 15 октомври 2017 г. в цялата страна Европейска седмица на донорството с флагман обществена информационна кампания.

Реклама

Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“, Български съюз на трансплантираните, Изпълнителната агенция по трансплантация, Пациентски организации „Заедно с теб“ с любезното домакинство на УМБАЛ „Света Екатерина“ се включват в ежегодното отбелязване на Европейския ден на органното донорство и трансплантация „Частица от теб може да бъде за някого целият свят“

ВМА ще отбележи Европейската седмица на донорството

На 9 октомври от 12.00 часа, в централно фоайе на Военномедицинска академия ще бъде отбелязана Европейската седмица на донорството.

Це...

Прочети повече

Целта на 18-ото поред отбелязване на Европейския ден на донорството и трансплантациите, иницииран от Съвета на Европа, е насърчаване на обсъжданията, свързани с темата и предоставяне на информация относно донорството и трансплантацията на органи във всяка една държава-членка по начин, който да спомогне на всеки човек осъзнато и споделено със семейство и близки да вземе решение за дарение. Този ден предоставя възможност да се отдаде почит и благодарност към починалите, дарили шанс за втори живот на някой непознат, както и да изразим нашата благодарност към медиците, осъществяващи трансплатациите.

По време на иницативата ще бъдат закачени 4 листа на дървото на живота с имената на донорите, спасили живот.


Ключови думи : седмица, донорството, трансплантация, европейския ден

Виж оригиналната статия в actualno.com