Откъс от "Майката на дъщеря ѝ"

 actualno.com
Откъс от

КАТЯ

ТОГАВА

Джош изглеждаше добре. Сякаш се беше постарал да се спретне. Чудех се дали няма среща. Беше облечен с черна те¬ниска, сиво яке и черни дънки. Изглеждаше много по-шик, от-колкото с панталон и риза, и аз му го казах. Той не се изчерви, но беше очевидно, че го бях смутила.

– Благодаря – отвърна и се изправи на крака, за да вземе писалката и бележника от бюрото си. – Как се чувстваш днес?

Свих рамене. Валеше дъжд и капките барабаняха по перва¬за на прозореца. Беше едва началото на октомври, но времето вече беше студено и мрачно. Кабинетът на Джош беше на ос¬мия етаж и гледаше към кампуса. От мястото, където седях, се виждаше зеленият меден покрив на „Хамилтън Хол“, както и част от купола на библиотеката „Лоу“.

– Отново започнах да тичам – изрекох най-накрая. – В гимназията бях в отбора по бягане в пресечена местност. – Наблюдавах Джош, докато си водеше записки в бележника. Или поне така предполагах. Откъде да знам дали просто не си драскаше. – Харесва ми да съм изтощена, задъхана, замаяна. Тогава главата ми успява да се изпразни. Чувството е супер.

Джош кимаше в отговор. Не един или два пъти, а постоян¬но, като онези кукли върху контролните табла на колите, които ..


Ключови думи : началото, означава, дъщеря, теб, мъж, право, мъже, бях, знам, мъжът, очи, предвид, времето, попита, въпроси, секс, имаш, говоря, когото, правиш, прочети повече, изглеждаше, джош, кампуса, бележника, ризата, как така, изрекох, кошмарите, тиндър

Виж оригиналната статия в actualno.comпоследни новини

Италианецът Гулиелмо Маркони патентова радиото

2 юни 2020 00:10:00 actualno.com
Италианецът Гулиелмо Маркони патентова радиото

През 1896 година италианецът Гулиелмо Маркони получава британски патент за „подобрения в предаването на електрическите импулси и сигнали, както и за апаратурата за тази цел“. Година...