Парти зоните по морето – в края и в началото на сезона

 investor.bg

Снимка: Pixabay

Туристическият бранш отново е разделен – този път по темата за зониране на курортите.

Промени в Закона за туризма предвиждат в големите ни курорти да се обособят зони за партита и зони за семейна почивка. Хотелиери и собственици на заведения обаче не са съгласни със законовите поправки и предлагат нови идеи.

Идеята за зони в курортите не е нова, тя се обсъжда от 2017 г., в наредба ще бъдат разписани специфичните фунции и  определения за националните курорти, обясни Лиляна Арсова, директор на дирекция "Туристическа политика" в Министерството на туризма пред bTV.

"Даваме възможност кметовете, съвместно с бизнеса и представители на туристическия бранш, да направят зониране. То ще включва определени функционални характеристики за конкретното място. В Слънчев бряг например може за бъде определена парти зона, зона за семеен туризъм. Разликата е, че ще се предлагат различни видове туристически услуги. Това зониране ще се случи само при курортите, които кандидатстват за национални”, посочи още Лиляна Арсова. 

Често туристите в хотели на Слънчев бряг се оплакват, че не могат да спят вечер. Хотелите са само на няколко метра от заведенията.

Веселин Налбантов, собственик на хотел, твърди, че това зониране не е дневния ред на туризма. "Развлеченията са елемент от туристическия продукт, как ще разделиш парти зоната от зоната за отдих, курортът е създаден вече, има си закон, който ..


Ключови думи : зони, места, туризма, заведенията, хотелите, слънчев бряг, колчева, курортите, зониране, парти зона

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Пренебрежим ли е спадът в цените на недвижимите имоти заради пандемията?

6 юли 2020 12:45:00 investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group В периода на пандемията се наблюдава спад в цените на недвижимите имоти в рамките на пренебрежимо малките 5-10%, но това не е спад,...