Почти $1000 за акция на Amazon

 economynews.bg

Цената на акциите на американската компания за електронна търговия Amazon доближи 1 000 долара, съобщава CNN. Стойността на книжата се повиши с над 4 на сто по време на следборсовата търговия в четвъртък, след като компанията отчете силни финансови резултати. Така една акция на компанията се търгуваше на цена от 960 долара.

Общите приходи от продажби достигнаха 35,7 млрд. долара през първото фискално тримесечие, което представлява ръст от 23 на сто спрямо същото тримесечие година по-рано.

Всичко това беше насърчено от основния бизнес с електронна търговия на Amazon, както и от нейния бизнес с облачни услуги - Amazon Web Services. Приходите от последния са нараснали до 3,7 млрд. долара, което е над генерираните 2,6 млрд. долара година по-рано. Скорошната сделка за 1 млрд. долара със Snap също е сред добрите новини за подразделението.

Amazon отчете печалба от 724 млн. долара за тримесечието, което го прави осмото поредно, в което тя излиза на печалба. Това е впечатляващо, като се имат предвид скъпите инвестиции на Amazon в изграждането на хардуер, разработването на оригинално съдържание и отваряне на магазини.

Освен това компанията продължава да инвестира в своите центрове за доставки и да наема нови служители в тях. През януари Amazon заяви, че планира да наеме още 100 хил. души на пълен работен ден в САЩ в рамките на следващите 18 месеца.


Ключови думи : млрд долара, търговия, компанията, amazon

Виж оригиналната статия в economynews.bg