Популяризирането на марихуаната и последиците върху младите

 dariknews.bg
Популяризирането на марихуаната и последиците върху младите

Проблемните поведения, предизвикани от употребата на трева, нарастват лавинообразно. Д-р Мишел Мейденбург споделя в блога на Psychcentral своя клиничен опит.

 
68-годишен мъж дошъл с оплаквания за липса на мотивация и продуктивност. Друг случай от нейната практика е за гимназиална ученичка, която е отключила голям депресивен епизод с психоза, предшествано от пушенето на марихуана.

Младежи, които са били под влиянието на този наркотик, който се смята за "безобиден", са се впускали в импулсивни и рискови дейности. Това, което прави впечатление на д-р Мейденбург - тези лица са осъзнали, че не могат да си налагат самоконтрол, както и не могат да обмислят рационално и логически ситуацията. Те губят трезва преценка за потенциалните последствия, които могат да имат фатален изход.

Експерти: Марихуаната води до шизофрения, вече не е „мека“ дрога

Съвременният канабис е много по-потентен, отколкото преди, отбелязва експертът. Това означава, че активните вещества на наркотика са много по-концентрирани. Оттам изследванията показват, че особено развиващият се мозък, тоест на децата и младежите, могат да получат необратими невробиологични промени. Като например отключване на психотична депресия или дори шизофрения. В това число се посочва, че дори чистото канабисово масло може да отключи подобни здравни последици.

 

Друг експерт, д-р Дениъл Амен, невробиолог и основател на иновативни центрове за сканиране на мозъка, споделя, че родители идват с децата си, след като се съмняват за Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност или само Синдром на дефицит на вниманието, отключени в пубертета. ..

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Отпускат 6,4 милиона лева за пчеларите

26 октомври 2020 20:28:00 actualno.com
Отпускат 6,4 милиона лева за пчеларите

Започва приемът на заявления за подпомагане по националната програма по пчеларство за 2021 година, съобщиха от земеделското министерство. Предвиденият бюджет е 6,4 млн. лв....