Потребителските цени в САЩ остават без промяна през септември

 investor.bg

Снимка: Pixabay

Потребителските цени в САЩ са останали непроменени през септември, а основната инфлация се е понижила, подкрепяйки очакванията, че Федералният резерв на САЩ през октомври ще намали лихвите за трети път, предаде Ройтерс.

Министерство на труда обяви днес, че непромененият индекс на потребителските цени през миналия месец е най-слабият резултат от януари. Той е отчетен, след като увеличението на цените на храните и наемите са били компенсирани от понижаването на цените на енергията и употребяваните автомобили и камиони.

Индексът на потребителските цени се е увеличил с 0,1 процента през август. През 12-те месеца до септември индексът е нараснал с 1,7 процента, след като се повишил със същия марж през август.

Икономистите, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че индексът на потребителските цени бавно е достигнал до 0,1 процента през септември и е нараснал с 1,8 процента на годишна основа. 

Още по темата

Ще сключат ли все пак сделка САЩ и Китай?

Във Фед се поражда дебатът кога да приключи политиката за намаление на лихвите


Основната инфлация се е забавила през през септември след значително ускорение през последните три месеца. Като се изключат силно променливите цени на храните и енергията, то индексът на потребителските цени се е повишил с 0,1 ..


Ключови думи : цените, сащ, след като, услуги, енергията, лихвите, потребителските цени, увеличение, индексът, през септември, моторни превозни средства, моторни превозни, нараснал, икономистите, понижили, три последователни месеца, процента през август, процента след

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Ливърпул - вторият най-скъп шампион в историята на Англия

3 юли 2020 13:33:00 investor.bg

Снимка: Pixabay Ливърпул е вторият най-скъп шампион в историята на Англия. Това каза редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria. "Преди...