Правителството одобри споразумения с Люксембург и Унгария за обмен и защита на класифицирана информация

 actualno.com
Правителството одобри споразумения с Люксембург и Унгария за обмен и защита на класифицирана информация

Правителството одобри проект на Споразумение между България и Люксембург за обмен и взаимна защита на класифицирана информация, като основа за водене на преговори, и упълномощи председателя на Държавната комисия по сигурността на информацията да го подпише. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Проектът е резултат от консултации с представители на Великото Херцогство Люксембург, състояли се през месец април 2017 г. в София. В хода на консултациите са отчетени предложенията на страните за промяна на някои от разпоредбите с оглед особеностите на законодателствата на двете държави в областта на защитата на класифицираната информация.

Реклама

Правителството прие и решение, с което утвърждава Споразумение между България и Унгария за обмен и взаимна защита на класифицирана информация, подписано на 05 юли 2017 г. в София.

Унгария готви допитване срещу Сорос

Унгария подготвя още една „национална консултация“ по повод американския филантроп от унгарски произход Джордж Сорос, заяви...

Прочети повече

Споразумението е изготвено на базата на предложения от българска страна проект, съгласувано е в рамките на междуведомствения координационен механизъм за водене на преговори и сключване на международни договори за защита на класифицираната информация и съответства на типовия проект на Споразумение, одобрен от Министерския съвет. Проектът е резултат от консултации с представители на унгарската страна.


Ключови думи : проект, унгария, правителството, споразумение, защита, люксембург, класифицирана информация, обмен

Виж оригиналната статия в actualno.com