Правителството увеличи бюджета за пътя Видин - Ботевград до близо 800 млн. лв.

 investor.bg

Снимка: АПИ

С решение от днес правителството увеличава максималния ангажимент за разходи, които могат да бъдат поети през 2019 г. по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Максималният размер на средствата, които ще бъдат използвани за предстоящото сключване на договори за строителството на 167- километровата отсечка, нараства до 796,7 млн. лева за следващите четири години.

Регионалният министър Петя Аврамова уточни на брифинг след заседанието, че това се налага, тъй като пътят Видин - Ботевград е обявен за обект с национално значение, предава агенция "Фокус".

С приетото от кабинета постановление се дава зелена светлина за началото на строителните дейности. Започва модернизацията на над 54 км от пътя между Видин и Ботевград, в отсечката Видин - Ружинци. 

Още по темата

Строителството на пътя Мездра-Ботевград може да започне до края на годината

До 2022 г. пътят Ботевград - Видин може да е изцяло завършен

Търгове за две отсечки от пътя Видин-Ботевград тръгват тази година


При реализацията на проекта ще се прилага нова схема на плащане, уточняват от пресслужбата на кабинета. Тя предвижда цялата стойност за изпълнение на ..


Ключови думи : пътя видин, пътя видин ботевград

Виж оригиналната статия в investor.bgпоследни новини

Ден 33-и от протестите у нас: граждани оставят книги пред Министерски съвет

11 август 2020 00:56:00 investor.bg

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group Вече 33 дни продължават антиправителствените протести в страната. Освен в София, днес такива има и в няколко областни града – Варна,...