Притискат родители да изтеглят заявленията си от Фонда за лечение на деца?

 actualno.com
Притискат родители да изтеглят заявленията си от Фонда за лечение на деца?

Новият директор на Фонда за лечение на деца упражнява натиск върху родители да изтеглят заявленията си. Това обяви членът на Обществения съвет Пенка Георгиева. Тя визира случай с майка, журналист от национална медия, която е била помолена от ръководството на Фонда да оттегли заявлението за лечението на детето си.

Реклама

Детето е с медицинско изделие и диша трудно. То има нужда от спешна операция и ако има желание, Фондът може да помогне, смята Георгиева.

МЗ опроверга информация от член на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца

От Министерството на здравеопазването излязоха с официално становище във връзка с разпространеното днес, 15 септември, съобщение от г-ж...

Прочети повече

По думите на Георгиева "има такива инструкции". Тя се обърна към министъра на здравеопазването проф. Николай Петров: "Кой даде тези инструкции, знаете ли какво се случва?"

На въпрос на bTV на какво се дължи случващото се, Георгиева отговори: "Отдавам го на една гола амбиция на един човек да бъде директор".

Според Георгиева, с новия директор Мариета Райкова Фондът ще има PR, който ще изглажда имиджа на организацията. Тя призова родителите: "Не си прекратявайте заявленията. Директорите си отиват, вашите деца остават".

Три пъти са отлагали трансплантацията на дете, заради искане на доклад от здравния министър

Три пъти е била отлагана планираната трансплантация на детето, изпратено за лечение в болница в Хамбург от Фонда за лечение на деца. То...

Прочети повече

Припомняме, че по-рано стана ясно, че родителите на сиамските близнаци от Сливен ще съдят Фонда за лечение на деца и Министерството на здравеопазването, тъй като е отказано лечение на децата. Роднините на бебетата твърдят, че състоянието им се влошава и държавата не прави нищо, за да им помогне.

Сиамските близнаци Богдан и Янко в момента са в болница "Пирогов". Те се родиха преди година в Сливен. Янко е в кома от самото раждане, но за Богдан има шанс, твърдят близките. Медиците обаче казват, че децата са в тежко състояние, а Фондът за лечение на деца окончателно отказа помощ за тях в чужбина.

Преди време университетска клиника в Съединените щати дава надежди за разделянето на сиамските близнаци и за спасяването на Богдан. Базовата оферта на американците е 500 хил. долара. Според Фонда за лечение на деца американската клиника е имала само един случай с разделяне на сиамски близнаци, но с далеч по-добра прогноза.

Д-р Тинка Троева ще потърси отговорност от министъра на здравеопазването заради обвиненията към нея

Бившият директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева заяви, че ще потърси отговорност от министъра на здравеопазването проф. Н...

Прочети повече


Ключови думи : деца, георгиева, лечение, детето, фонда, директор, министъра, здравеопазването, фондът, прочети повече, богдан, заявленията, сиамските близнаци

Виж оригиналната статия в actualno.com