Проф. Асен Балтов: Медиците, които са 24 часа със заразени, трябва да получават повече (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Проф. Асен Балтов: Медиците, които са 24 часа със заразени, трябва да получават повече (ВИДЕО)

„За никого не е приятно, когато има смърт на пациенти. В „Пирогов“ имаме четирима пациенти на апаратна вентилация. Петима човека са на лечение и се надяваме другата седмица те да бъдат изписани, след като дадат две отрицателни PCR проби.

Това заяви директорът на УМБАЛСМ „Пирогов“ проф. Асен Балтов в ефира на предаването „Неделята на NOVA”.

Директорът на най-голямата спешна болница у нас беще категоричен, че изследването с PCR тест дава изключително ясен резултат. Над 7 000 са вече изследваните в България с този вид тест.

Проф. Балтов разкри, че когато възможността на пациентите да вдишват се влошава и дихателността им се влошава, те се слагат на апаратна вентилация. „По-младите пациенти имат съпротивителни сили и когато бъдат екстубирани, имат по-голям шанс да ги върнем към живот. Възрастите хора нямат такива съпротивителни сили и колкото и въздух да им подаваме, за тях е по-трудно“, обясни той, като подчерта, че това не зависи от техниката.

"Опитът да бъде избегнат личния лекар и да се ходи в болница е опасен", каза още проф. Балтов и обясни, че влезе ли такъв пациент в болницата, той трябва да бъде изолиран, а болницата затворена, докато се изчакват изследванията.

„Затова направихме този фургон, за да не блокираме цялата болница. Може да поставим още един фургон или палатка, това виждаме и в Италия“, каза той.

„Борим се за човешкия живот до последно. Аз не съм реаниматор, но на екипът от реаниматори шапка им свалям“, заяви директорът на спешната болница.

Балтов, че не е изненадан от множеството дарения за Пирогов. „Не съм изненадан. Ние приехме първите тежки случаи. Оказа се, че не ..


Ключови думи : пациенти, обясни, заяви, хора, средата, работят, болница, директорът, каза той, пирогов“, първа линия, проф асен, проф асен балтов, проф балтов

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

НЗОК: Над 680 хил. лв. са заявените плащания за хоспитализации по COVID-19 за март, април и май

29 май 2020 15:47:00 dariknews.bg
НЗОК: Над 680 хил. лв. са заявените плащания за хоспитализации по COVID-19 за март, април и май

Повече от 680 хиляди лева са заявените за заплащане суми от лечебните заведения за изписаните пациенти, хоспитализирани с COVID19. Това става ясно от справка на НЗОК за заявените суми от всички...