Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден

 dnes.bg
Проф. Кантарджиев: Пикът на болестта ще е по Великден

„Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът на коронавируса – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва“. Това заяви проф. Тодор Кантарджиев, съобщава NOVA.

Още по темата

Осма жертва на коронавируса у нас

29 мар 2020 08:51

109

7 нови случая, общо 338 души са с COVID-19 в България

29 мар 2020 08:03

62

По думите му хората в момента хората трябва да излизат само за храна и лекарства.

Той е категоричен, че диагностицираните с коронавирус трябва да си останат четири седмици вкъщи. „Три са основните неща, които трябва да направим относно диагностиката. Първото е да не допуснем болен лекар да заразява пациентите. Медицинските кадри трябва да са здрави. Трябва да се ползват маските и облеклата. Всеки пациент, влизайки в приемното или спешното отделение, както и в линейката, трябва да си мисли, че потенциално е заразен с коронавирус“, заяви Кантарджиев.

Директорът на Националния център по заразни болести е категоричен, че всички хора с тежки двойни бронхопневмонии трябва да бъдат изследвани.

..


Ключови думи : кантарджиев

Виж оригиналната статия в dnes.bgпоследни новини

БСП обяви кога ще избере нов председател

6 юни 2020 11:09:00 dariknews.bg
БСП обяви кога ще избере нов председател

Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП (ЦКПИ) възобнови своята дейност, съобщиха от "Позитано", откъдето уточниха, че работата е подновена в четвъртък. И...