Прокуратурата намекна, че Лозан Панов е инсценирал случая с развитите болтове

 offnews.bg
Прокуратурата намекна, че Лозан Панов е инсценирал случая с развитите болтове

С постановление прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по случая с развитите болтове от автомобила на НСО, в който се вози се вози председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. От постановлението на прокурор Спас Илиев, което е с дата 19 юни 2017 г. обаче става ясно, че шофьорът на Панов, който бил негов приятел от детинство е оставил колата без надзор в задния двор на ВКС, което не е трябвало да прави.

В същото време постановлението на Военно-окръжна прокуратура започва с описание на сигнал от анонимно лице, в който се посочва, че Панов няколко пъти е "предричал" възможен инцидент с физическото му отстраняване, като се посочва интервю в Нова тв от 5 май 2017 г. и се изброяват и медии от кръга на Икономедиа, Медиапул и Клуб Зет и други, които "започнали да правят аналогия между действията на Панов, свързани със „съдебна реформа“, и атентата срещу прокурора Дж.Ф., включително, че е бил организиран протест, широко отразен от същите медии, на датата на този атентат - 23.05.2017г."

В сигнала на лицето В.В.З, което поискало прокуратурата да извърши проверка, се твърди, че Панов оповестил случая с развитите болтове след среща с президента Румен Радев, като тук отново се посочват конкретни медии, оповестили първи случая - "Медиапул" и "Правен свят".

Интересното в случая е, че в постановлението на прокуратурата съмненията са взети предвид, без това да е описано изрично и се правят няколко внушения.  

Официално се съобщава, че не са събрани данни за извършено престъпление, с което наблюдаващият прокурор отказа да образува досъдебно производство.

В постановлението му обаче се акцентира на факта, че шофьорът и Лозан Панов се познавали от "детски години" и веднага, след като Панов бил избран за председател на ВКС, сержант С. му се обадил, като му предложил да му стане шофьор. В резултат, и както ще стане ясно по-късно - в нарушение на правилата


Ключови думи : прокуратурата, случая, вкс, медии, лозан панов, постановлението, развитите болтове

Виж оригиналната статия в offnews.bg