Провал на КСНС, президентът свиква нов на 17 октомври

 dariknews.bg
Провал на КСНС, президентът свиква нов на 17 октомври

Цветан Цветанов, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и този на ВОЛЯ Веселин Марешки провалиха заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на тема „Корупцията по високите етажи на властта. Президентът Румен Радев прекрати обсъжданията по темата и насрочи ново заседание за 17 октомври.

КСНС за мерките за борба с корупцията

 

Приключи близо четиричасовото заседание на КСНС при президента Румен Радев. На практика то се провали. След него президентът беше лаконичен в коментарите си какво се е случило по време на разговорите между политиците, но обясни, че са започнали задълбочени дебати, които не са успели да продължат поради напускането на няколко членове на КСНС. От там се е създала ситуация, в която няма кворум и реално заседанието не може да вземе никакви решения.

Румен Радев: Борбата с корупцията трябва да се води безкомпромисно

 

Причината, поради която политици са напуснали заседанието, е свързана с международни ангажименти.

 

Затова на 17 октомври президентът насрочи ново заседание на КСНС по същата тема. Според него темата за корупцията е твърде важна, за да се допуска проваляне на заседания и да не се излиза с никакви решения.

„Корупцията бърка в джоба на всички“, каза президентът и допълни: „Смятам, че пробив може да има, когато темата стане приоритет за политиците преди техните вътрешни и външни ангажименти“.


Ключови думи : заседание, октомври, темата, президентът, корупцията, заседанието, кснс, румен радев

Виж оригиналната статия в dariknews.bg