Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

 dariknews.bg
Психолог разкри как е изградил образа си измамникът от Facebook

Слушай

Психоложката Лена Лалчева

94891

Your browser does not support the audio element.

Психоложката Лена Лалчева

Психоложката Лена Лалчева

Избягването на видеоразговори и лични срещи на представилия се за Александър Николов във Facebook са били ясен признак, че профилът е фалшив. Това коментира за Дарик психоложката Лена Лалчева.

 
Десетки станали жертва на измамник в социалните мрежи

Според нея измамникът е градил образ на успял, млад човек с години. Тя допълни, че вероятно представилият се за Николов е познавал добре човешката психика и е успял да спечели доверието на потърпевшите, както и да ги манипулира.

 

Профилът на Александър Николов във Facebook е актуализиран всеки ден. Психоложката Лена Лалчева коментира, че той е създал образ на успял човек, който пътува често и е спечели доверието на хората с комуникативността си и добре изграденото си мнение по обществени проблеми.

 

Лалчева допълни, че според повечето измамени фалшивите профили са прикрити. В тях липсва лична информация, снимки и актуални събития.

 
Все още издирват мъжа, който измами десетки в социалните мрежи

Специалистът коментира, че не трябва да се подвеждаме по общи приятели или голям брой снимки в профилите във Facebook. Тя допълни, че едно от най-опасните неща в случая е споделянето на лични данни с човек, който никога не сме виждали. Според психоложката в случая на Александър Николов е имало ясни белези, че профилът е фалшив.

 

Лалчева допълни, че според нея от тук нататък хората ще бъдат по-предпазливи.


Ключови думи : коментира, човек, допълни, във facebook, успял, александър николов, профилът, психоложката лена лалчева

Виж оригиналната статия в dariknews.bg