Пускат влак за есенна разходка през Алпите

 www.peika.bg

Есента вече рисува с пълен размах красивите си картини. Магията на този сезон малко по малко завладява Европа. В нейна чест ще бъде пуснат специален влак, от който можете да се насладите на цветната гора в Алпите през октомври!

Още по темата

Необичайната история на испанската гара

Атерзее – из красотите на австрийските Алпи

12 факта за софийското метро, които не знаете

Железопътната линия Vigezzina-Centovalli преминава през региона Пиемонт в Италия и навлиза в Швейцарските Алпи.  Линията дава възможност на пътниците да се възхищават на красотата на есенния пейзаж чрез бавно пътуване с влак от италианския планинаски град Домодосола до швейцарския град Локарно на езерото Маджоре.

Влакът ще пътува 52 километра и ще премине по 82 моста от Италия до Швейцария и обратно. Пътниците могат да се качат и от двете страни и да планират спирките си по време на пътуването. Те се намират в исторически селища като Санта Мария Маджоре и Малеско. Всяко от тях има собствени малки музеи, светилища, красиво запазени центрове и вкусна храна, чакащи да бъдат открити, докато се наслаждавате на есенните цветове на Алпите.

Влаковете по тази "есенна линия" ще се движат от 13 октомври до 4 ноември. Препоръчва се предварително да резервирате билетите си, както и да изберете спирките, които планирате да направите, тъй като закупуването на билет ще ви даде някои предимства, ..


Ключови думи : влак, алпите

Виж оригиналната статия в www.peika.bgпоследни новини

Италия възражда своите винени прозорци от 17-ти век

10 август 2020 12:11:00 www.peika.bg

Бизнесът в Италия възражда традицията да продава вино и други напитки от малки прозорци в стената, известни като винени прозорци. Традицията датира от 1600 г., когато Италия е в хватката на...