Пуснаха 2 търга за пътя София - Калотина

 actualno.com
Пуснаха 2 търга за пътя София - Калотина

Агенция „Пътна инфраструктура" обяви две обществени поръчки за строителството на магистралата София–Калотина, съобщиха от АПИ.

Реклама

Първата процедура е за модернизация на участъка след ГКПП „Калотина" до пътния възел при Драгоман. Общата му дължина е 14,5 км. Индикативната стойност на проекта възлиза на 141,667 млн. лв. без ДДС, като част от средствата са осигурени от Механизма за свързване на Европа. Предвидено е уширение на съществуващия път, а в отделни участъци ще бъдат подобрени геометричните му елементи за постигане на проектна скорост от 100 км/ч. Отсечката ще бъде с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране.

АПИ няма пари за разделителна мантинела на пътя София-Калотина

Над 3,5 млн. лв., с които Агенция “Пътна инфраструктура” не разполага, са сред причините, поради които по пътя между София ...

Прочети повече

Предвижда се и изграждане на вход-изход от първокласния път към интермодален терминал Драгоман. Ще бъдат изградени и 10 големи съоръжения, две от които са при пътните възли „Калотина" и „Драгоман". Срокът за изпълнение на поръчката е 852 календарни дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 13 ноември.

Втората обществена поръчка е за изготвянето на технически проект и строителство за отсечката между Драгоман и Сливница. Участъкът от пътя е с дължина почти 17 км. Индикативната му стойност е 117 млн. лв. без ДДС. Финансирането е от републиканския бюджет. Ще бъде направено уширение на съществуващия път до габарит 27 м, с което двулентовият първокласен път ще стане четирилентов. В отделни участъци ще се подобрят геометричните му елементи с цел достигане на проектна скорост от 110 км/ч.

Срокът за изпълнение на поръчката е 910 календарни дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 17,30 ч. на 16 ноември.

Спецакция на полицията е проведена през нощта на пътя за Калотина

Специализирана полицейска акция е извършена късно през нощта на пътя за Калотина.

По информация на bTV има задържани поне четирима душ...

Прочети повече

Пътят от София до Калотина е част от основната трансевропейска транспортна мрежа по направлението Лондон - Будапеща - Белград - София - Пловдив - Истанбул – Калкута. Това е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния изток. До края на годината се очаква Сърбия да е готова с магистралата от Ниш до Калотина, както и с магистралния участък към границата с Хърватия.


Ключови думи : софия, млн, пътя, калотина, драгоман

Виж оригиналната статия в actualno.com