Путин и Лукашенко откриха заедно мемориал на съветския войник в Русия (СНИМКИ)

 dariknews.bg
Путин и Лукашенко откриха заедно мемориал на съветския войник в Русия (СНИМКИ)

Президентите на Русия и Беларус - Владимир Путин и Александър Лукашенко взеха участие в церемонията за откриването на Ржевския мемориал на съветския войник, предаде ТАСС.

Двамата държавни глави пристигнаха на площадката на мемориала, където ги очакваше група ветерани от войната. След като лично поздравиха всеки от тях, Путин и Лукашенко поведоха с букети от рози в ръце процесията за полагане на венци към паметника под звуците на популярната песен от военните години "Журавли" ("Жерави"). Централен образ в монумента е фигурата на съветски войник, а в основата ѝ е изобразено ято жерави.

Основният съперник на Лукашенко е бил задържан преди изборите

Двамата президенти почетоха с минута мълчание паметта на бойците, загинали в поредица от кръвопролитни боеве в района на Ржев през цялата 1942 г. и началото на 1943 г. между съветските войски и германските нашественици, опитващи се да се задържат на московското направление след разгрома си на подстъпите към съветската столица в края на 1941 г. В тези битки са загинали над 433 000 съветски войници и около 300 000 бойци на Вермахта.

 

..


Ключови думи : путин, лукашенко, войник

Виж оригиналната статия в dariknews.bgпоследни новини

Приключва ли сагата между две от най-елитните гимназии в Бургас?

16 юли 2020 15:26:00 actualno.com
Приключва ли сагата между две от най-елитните гимназии в Бургас?

Община Бургас предлага край на дългогодишната сага с общата учебна база на езиковите гимназии - Английска и Немска, чрез преместване на АЕГ "Гео Милев" в сградата на СУ "Добри Чинтулов" в ж.к....