Радев за Борисов: Оценявам усилията, но трудно може да надвика съпартийците си

 dariknews.bg
Радев за Борисов: Оценявам усилията, но трудно може да надвика съпартийците си

Президентът Румен Радев смята, че самият факт, че политици са напуснали преждевременно заседание на форум, където трябва да участват по закон, е показателен. Това мнение изрази държавният глава в интервю за БНТ в отговор на въпрос за разпуснатото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност /КСНС/ поради липса на кворум. Президентът е дал интервюто преди визитата си в Афганистан, където пристигна по-рано в четвъртък.

Румен Радев пристигна в Азербайджан със съпругата си (СНИМКИ)

В понеделник заседанието на КСНС, посветено на мерки за борба с корупцията се провали поради това, че някои от участниците го напуснаха преждевременно поради международни ангажименти. Няколко от участниците обявили, че ще напуснат по време на самото заседание и го направили преждевременно по време на самото заседание, стана ясно от думите на Радев.

Провал на КСНС, президентът свиква нов на 17 октомври

„Допълнително важността на темата, която е чувствителна за нашето общество, подсилва подозренията за бойкот у много наблюдатели. След като темата за борбата с корупцията е приоритет на нашето общество, тя трябва да бъде приоритет и на нашите политици, независимо от ангажиментите им“, категоричен беше Румен Радев, цитиран от прессекретариата на президентството. След провала на заседанието в началото на тази седмица президентът насрочи ново заседание на КСНС по същата тема за 17 октомври.

Борисов: По-приятелски консултативен съвет не съм имал нито с Плевнелиев, нито с Първанов

Държавният глава подчерта, че неговата роля като оглавяващ КСНС не е да търси механично обединение на два антикорупционни проектозакона – на управляващи и на опозиция, а обединение около принципи и насоки, които да са в интерес на обществото.


Ключови думи : заседание, президентът, кснс, преждевременно, румен радев

Виж оригиналната статия в dariknews.bg