Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти (ВИДЕО)

 dariknews.bg
Разбиха 7 работилници за техника за източване на банкови карти (ВИДЕО)

ГДБОП и Специализираната прокуратура неутрализираха организирана група, занимаваща се с извършването на престъпления с електронни платежни инструменти, съобщи СДВР. Бандата е изготвяла скимираща техника, а акцията по залавянето е протекла на 12 и 13 юли. За да стигнат до престъпниците, органите на реда работили в няколко области-София, Пазарджик, Русе, Варна, Добрич и Велико Търново.


Проверени са 24 адреса и 13 автомобила, а задържани са 15 души. Само на територията на столицата са реализирани претърсвания на 12 адреса и на 9 моторни превозни средства, в рамките на 24 часа били задържани 11 лица.

Задържаха трима българи, източвали банкови карти в Хамбург

Установени са 3 работилници за скимираща техника, една от която била в апартамент в жилищна сграда, обособен и предназначен единствено за целта. Иззети множество метални, пластмасови заготовки за различен тип скимиращи устройства, калъпи за производство на части за АТМ, панели и клавиатури за банкомати, множество скимиращи устройства, предназначени за копиране на данни от банкови карти. Открити са също така ПОС терминали, банкови карти, бели пластики, както и пистолет „Макаров“ със заличен сериен номер и 50 боеприпаси.

Мъж откри скимиращо устройство, докато тегли пари

Други две работилници за скимираща техника са установени на 5 адреса на територията на Варна. Там са задържани други двама участници в престъпната дейност, иззети са множество доказателства.

Разбиха международна банда за източване на банкови карти, арести и в България (ВИДЕО)


Ключови думи : задържани, адреса, множество, работилници, банкови карти, скимираща техника

Виж оригиналната статия в dariknews.bg