"Ревизията на приватизацията прерасна в ревизия на прехода". "Такса смет ще се смята различно за кварталите в София"

 news.ibox.bg

"Ревизията на приватизацията прерасна в ревизия на прехода" е водещo заглавиe на в. "Сега"

Екзотичната идея за ревизия на приватизационните сделки от 1992 г. насам, лансирана от Бойко Борисов и претворена от ГЕРБ в предложение за промени в конституцията с цел отпадане на давността за престъпления при раздържавяването, доби абсурдни размери. Лидерът на БСП Корнелия Нинова разшири вчера темата, като поиска ревизия на масовата приватизация, концесиите и на участието на силовите групировки в прехода. Без да споменава имена, тя заяви, че мутри и до днес управляват държавата и че това пречело темата за прехода да се затвори.

Прочети още от статията на в. "Сега"

"Туризмът и строителството ускориха икономиката", четем на първа страница в. "Капитал Daily"

Силният туристически сезон и раздвижването в строителството са помогнали българската икономика да расте с малко по-високи темпове през летните месеци. Така за третото тримесечие на годината брутният вътрешен продукт се увеличава с 3.9%, показват експресните оценки на Националния статистически институт (НСИ). Към вътрешното потребление и износа се включва и последният доскоро неработещ двигател - инвестициите. Затова и според много анализатори прогнозата 2017 г. да завърши с 4% ръст изглежда все по-реалистична.

"През последното тримесечие ще има повече правителствени разходи и голяма част от тях ще са инвестиционни. Така че има вероятност последните три месеца на годината да са по-силни", казва Георги Ангелов от "Отворено общество".

Прочети още от в " Капитал Daily"

"От офиси у нас се печели повече, отколкото на Запад" е заглавиe от в. "24 часа"

България и по-специално София имат най-високата в Евросъюза доходност от отдаване под наем на бизнес имоти - офисни и търговски площи. Това сочат данни на консултантската компания Cushman&Wakefield, които в България са събирани от партньора ѝ "Фортон".

Докато в София средната годишна доходност от една офис сграда е 8%, то в Хага тя е 6%, а в Мюнхен - едва 3%, сочат данните. В столицата на съседна Румъния доходността от такива площи е 7,25% и също е висока на фона на т.нар. стари членки на ЕС.

Прочети ще от в. "24 часа"

"Всяко второ дете на бандит също престъпник" извежда на първа страница в. "Монитор

50% от наследниците са с досиета, не завършват и училище

Всяко второ дете, израснало в семейство, в което има криминално проявен, се озовава в регистрите на Детската педагогическа стая. Това показват данните, предоставени за "Монитор" от МВР. Според цифрите от 9096 младежи, регистрирани за година, половината са израснали в криминогенна среда или иначе казано - сред родители престъпници или в райони с преобладаващо престъпно население.

Прочети още от статията на в. "Монитор"

"България - сред страните с най-застаряващо население", четем във в. "Стандарт"

България е на четвърто място в света по жители над 60 години от общия брой население, според данни на ООН, съобщи д-р Емилия Войнова на кръгла маса по проблемите на демографията във Враца.

Страната ни с 26,1 на сто население над 60-годишна възраст се нарежда в света след Япония, Италия и Германия, посочи Емилия Войнова.

Данните показват, че най-бързо застаряващият континент е Европа. Очаква се до 2050 г. 35 на сто от населението на континента да е бъде в над 60-годишна възраст.

Прочети още от в. "Стандарт"

"Как да изберем добър SEO специалист", пише в. "Капитал"

Пет основни характеристики, които трябва да притежава успешният професионалист в сферата на оптимизацията на сайтове

Специалистът по SEO* оптимизация на сайтове остава търсена професия, на която все още не учат във висшите учебни заведения. Всеки специалист се обучава самостоятелно или получава знанията си по време на практическа работа. И в двата случая придобитите знания и умения с голяма вероятност няма да са достатъчни на SEO специалиста, за да започне работа в нова компания без никакво обучение. Причината за това е отсъствието на стандарт в SEO оптимизацията.

Прочети още от в " Капитал"

"Западни фирми експлоатират работници в Източна Европа", пише в. "Сега"

Редица текстилни гиганти произвеждат стоките си във фабрики, където заплащането и условията на труд са нечовешки

Глобалните играчи на пазара на модата използват Източна и Югоизточна Европа, които са истински рай на ниските заплати, сочи доклад на неправителствената организация "Кампанията за чисто облекло" (CCC), цитиран от "Дойче веле". Експертите от ССС споменават известни западни фирми като Benetton, Esprit, GEOX, Armani, Calzedonia, Dolce & Gabbana и H&M. Дори луксозни марки като Louis Vuitton, Prada и Versace произвеждат стоките си във фабрики с ниско заплащане. Много от споменатите фирми използват етикета Made in Europe или Made in EU, с което внушават на потребителите, че им предлагат стоки, произведени при съвсем нормални условия на труд. Реалността обаче е съвсем различна.

Прочети още от в. "Сега"

"Такса смет ще се смята различно за кварталите в София от 2020 г." пише в. "24 часа"

Различни методи за изчисление на такса смет според строителството във всеки квартал може да въведе София от 2020 година.

Тогава трябва да влезе в сила новата формула за определяне на размера на таксата, която вече няма да е на база на данъчната оценка или балансовата стойност на имота. Общините ще могат да избират от 3 варианта - количество изхвърлен отпадък, брой живеещи или таксуване според чували.

Прочети още от в. "24 часа"

"ЕС: "Всички нови коли да имат системи за подпомагане на водача"", пише в. "Стандарт"

Информационното бюро на Европейския парламент в България представи доклад , в който казва, че "системи за аварийно спиране и интелигентно регулиране на скоростта присъстват в много автомобили от висок клас. Време е те да се въведат във всички нови коли." Всяка година над 25 000 души загиват в пътни произшествия в ЕС, а стотици хиляди биват ранени. Около 90% от инцидентите се дължат на човешка грешка. Много от катастрофите могат да бъдат избегнати с помощта на технологии, които вече са на пазара - автоматични системи за поддържане или забавяне на скоростта, спазване на пътната лента или идентифициране на пешеходци и велосипедисти. Днес тези технологии могат да бъдат открити в модели от високия клас, но поради очевидните им ползи депутатите предлагат те да станат задължителни за всички нови коли.

Прочети още от в. "Стандарт"


Ключови думи : българия, стандарт, софия, пише, европа, фирми, строителството, население, данните, системи, показват, годишна, капитал, монитор, ревизия, прехода, такса смет, прочети още, amp, seo, всички нови, всички нови коли

Виж оригиналната статия в news.ibox.bg